37CF6F24 F585 409F BC62 5128EB1C6B81

Krämig kantarellpasta- ett måste på hösthalvåret

Skrivet av Etel Wikström 30.10.2019

Älskar du att dyka med gaffeln i en varm skål med pasta, att snurra upp spaghetti runt om och att äta sista droppen av såsen i skålen? 4D908527 F34A 4398 A481 B845655AF100Isåfall, kära läsare, ska jag lära dig hur man kokar pasta som ett pro- även fast du inte har ett enda italienskt ben i kroppen! 

04B0A36D A91D 422D AAE6 52725AA93C5C

Att koka pasta som en Italienare är lättare än du tror. Allt du behöver är ett par ingredienser, ett kök och ett bra recept.

905D170F 59CB 4698 9F06 771910730C3A

Före du ens vet ordet om det kommer du snart att säga "Mangia" hemma i köket.

C339205B 227D 47AA 912D 0422B8A857DF

 Som Titeln lyder kommer jag idag att dela med mig av ett recept på kantarell-pasta. Det är verkligen supergott och dessutom vegetariskt.  83BBFCC7 E5BD 4891 AB9B 9D854497B798Eftersom det blivit lite kallare nu använde jag mig av nerfrusna trattkantareller, men om man känner för att gå och plocka färska svampar så är det hur bra som helst. Lite frisk luft förgyller alltid dagen!

ACCA2297 81D3 4BAA B0D2 0E59E8A949AAPasta måste ju vara något av de bästa kolhydraterna som finns här i världen- så många möjligheter på recept!

D032E92C 7634 4512 AB53 E72DC3CEA6E1So here we go. Prova gärna att göra hemma!
A8E9FB40 97E5 4339 A75D 22E3F8A7FD72FD645F5F AC18 4331 9FC2 AE3F5CD9FA57

Ingredienser:

2 portioner

  • 250g valfri pasta
  • 250 g kantareller eller trattkantareller
  • 25g smör
  • 1 dl matgrädde
  • 1 helt ägg + 3 äggulor
  • 100g valfri ost ( ex. gräddost eller parmesanost)
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka upp vatten till pastan och rensa dina svampar.
  2. Skär kantarellerna i mindre bitar och stek dem tills vätskan avdunstat. Tillsätt smöret och grädden. Smaka av med salt och peppar och ställ sedan åt sidan.
  3. Ta en ny bunke och tillsätt äggen och riv osten. Blanda ihop!
  4. Under tiden du gör detta kan du koka färdig pastan, lägg också salt i pastavattnet.
  5. Häll av vattnet från pastan när den är klar och häll över det i stekpannan med kantareller. Blanda!
  6. Lägg nu över pasta-kantarellblandningen i en större skål och tillsätt ägg-ost blandningen. Voila! Time for dinner....