IMG 3997 2

Second hand-fynd

Skrivet av Klimatkompisar 12.10.2021 | 0 Kommentarer

Jag har på senaste tiden haft turen att hitta några fina plagg second hand. Tidigare har jag ofta känt att loppis inte funkar för mig, det är så mycket där som bara inte passar mig. Kanske jag inte heller har tålamodet att gå igenom allt på loppisar bara för att hitta det speciella plagget? 

Efter att second hand har blivit allt populärare, har det dykt upp second hand butiker som passar mig och mitt tålamod bättre. Speciellt här i Åbo finns det flera som jag verkligen gillar, Maanantaimarket, Merkitys 2nd hand shop och Dirty hippies. Jag brukar också beställa plagg från appen Zadaa och har också kikat in lite på en hemsida som heter Vestiaire collective (många dyra märken och dyra kläder, så har inte beställt någonting härifrån ännu). 

WhatsApp Image 2021 10 12 at 10.45.38 4

Stickad tröja från Dirty hippies

 

WhatsApp Image 2021 10 12 at 10.45.38 3

Blå body från Maanantaimarket

 

Det bästa är ju att man använder det man redan har. På så sätt bidrar man inte alls till ökad konsumtion. Men ibland förändras kroppen, så också fallet för mig. Jag har många plagg som jag har haft sedan jag var 17-18 år. Jag har inte längre samma storlek, och to be honest inte heller samma stil. Jag behöver kläder som jag kan använda för en längre tid. 

När jag köper second hand försöker jag att undvika att följa trender. Jag vill ha plagg som funkar i många år. Jag har insett vilka färger som funkar bäst för mig, på vintern är det mycket svart, blått, grönt och vitt och på sommaren gillar jag varmare färger som t.ex. rött och oranget. Jag gillar tröjor med v-ringningar och stickade plagg. Byxorna får gärna vara utsvängda eller raka. Här kan Pinterest vara ett bra verktyg för att veta vad man har för stil, eller varför inte fråga en vän! Det kan vara riktigt roligt att höra hur vänner beskriver ens stil, oftast blir man glad och överraskad. 

Har ni några second hand butiker/appar som ni gillar och som jag inte tipsat om? Berätta gärna! 

WhatsApp Image 2021 10 12 at 10.45.38

Klänning från Maanantaimarket

 

WhatsApp Image 2021 10 12 at 10.45.38 2

Vit topp från Zadaa

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar