Då förändras allt (nåja, nästan allt)

tisdag 3 oktober 2017 - 11:08 | 1 Kommentarer

Om exakt en vecka kommer jag att befinna mig på mitt nya jobb. Japp, du läste rätt. Första dagen, kanske lite nervös men väldigt förväntansfull och glad. Hundratals nya ansikten och nya arbetsuppgifter. Hälsa på kollegor och - det här är jag helt säker på - känna mig både välkommen och hemma. 

Inte nog med det. Om en vecka kommer jag och Tjirro också att ha bytt adress.
Och land. För vi ska nämligen flytta till Västerbotten!

 

Efter ett år av distansförhållande började jag på skoj läsa jobbannonser i trakten där min pojkvän bor och under sommaren skickade jag in några ansökningar. När jag i augusti kom fram till Abisko efter fem dagar på Fjällräven Classic, och fick täckning på telefonen igen, hade jag flera missade samtal, sms och mejl från en skola i Arvidsjaur. Jag ringde upp, for på intervju dagen efter och på den vägen är det. 

Fram till juni nästa år kommer jag att jobba som resurspedagog på 80% i en grundskola med över fyrahundra elever. Mitt uppdrag är att täcka upp när lärare är borta eller behöver extra stöd i klasserna och det ska bli en rolig utmaning! Trots min ringa erfarenhet av undervisning (har vikarierat en del här i Pedersöre för ett antal år sen) men tack vare min utbildning och intresse inom positiv psykologi så fick jag direkt på intervjun höra att de gärna ville ha mig där. Och jag tror att jag kommer att trivas!

Mitt företag kommer jag att fortsätta med och så småningom etablera även där, men nu känns det skönt att ha en trygg inkomst och nya rutiner att direkt gå in i. Visst känns det lite tråkigt att lämna Österbotten, inte bara med tanke på att avståndet till vänner och familj ökar men också att det redan börjat rulla på så bra med uppdrag och samarbeten. Men jag försöker se det som att jag bara utvidgar arbetsområdet!

 

Det som överväger är ju förstås att få komma nära så mycket annat jag håller kärt: en till härlig familj. Älven, sjöarna och bergen i Kåtaselet. En plats där skogen aldrig tar slut och där Tjirro får springa fritt med sina två kompisar. Och så Jonas förstås. 

 Skarmavbild 2017 10 03 kl. 11.34.04

1

Kommentarer

  • Barbro Lindfors

    03.10.2017 16:21 (2 månader sen)

    Du kommer att trivas, det passar dig och dina intressen! Vi önskar dig och er båda all lycka! Kramar!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.