En riktig företagare

fredag 15 september 2017 - 13:07 | 0 Kommentarer

Sedan jag blev företagare för lite mer än ett år sen har jag upplevt många mot- och medgångar. Periodvis har jag knappt haft jobb alls, fått jobba lite extra vid sidan av och till och med lånat för att få vardagen att gå ihop. Andra perioder har jag fått tacka nej till uppdrag, när allt tycks hopa sig samtidigt. Våren och hösten är helt klart högsäsong för mig och hela september är ett praktexempel, så här ser min arbetsvecka ut just nu: 

Måndag
Planering av kurser, svara på mejl, söka information om besöksmål och ringa samtal till deltagare och samarbetspartners. 

På kvällen träff med Äventyrsklubben i Vasa inför Utmaningen!, en tvådagars vandring längs Utterleden som vi gör i början av oktober. Som jag ser fram emot att få vandra med Äventyrsklubben igen!

 

Tisdag
Ledig dag (=inga inkomstbringande uppdrag). Barnpassning under dagen åt min syster, en cykel/promenadtur med picknick i kombination med rekning av stugor och leder i Pörkenäs. Planering och jobb framför datorn under eftermiddagstuppluren. Under kvällen införskaffning av mat och förberedelser inför morgondagens uppdrag, packning och utskrift av material. 

 

Onsdag
06:00 igång med matpackning och bilfärd mot Vasa. Klockan 10-15 utedag för närståendevårdare under rekreationsläger vid Alskat som ordnades av bland annat Folkhälsans förbund. Lite småkaos när 26 personer ska göra mat på trangior under skydd från åskväder och regnskurar. Men medelåldern är runt 75 år och stämningen på topp! Alltså finare människor får man leta efter <3

Efteråt middag i bilen och två timmar planering av material och föreläsning. 

På kvällen förträff vid Vasa Arbis inför Kvinnovandringen på Västerö den 30.9-1.10. Härligt gäng igen, det här blir jätteroligt! 

Hemma i Lappfors runt 22:30. Rådda med utrustning, diska trangior, packa om mat, hänga hängmattor på tork. Arbetsdagen slut ca vid midnatt. 

 

Torsdag
Uppe vid halv sju och direkt igång med de sista förberedelserna inför tyhydag med personalen från handikappomsorgen i Jakobstad. En sväng via butiken för att köpa mera fika och så till Pörkenäs för att bära ut lite utrustning till Wiiks stuga. Dagen blev perfekt och jag lätt avundsjuk på gemenskapen och den aldrig sinande humorn i personalgruppen. Sån arbetsmiljö borde alla få ha!

Packa ihop och hem till min syster för att låna lite rekvisita för kvällens lilla föreläsning om hur man klär sig/sina barn rätt i alla väder samt utevistelsens värde för barn, under Vestersundsby daghems föräldraträff. 

Hemma runt kl 21, packa upp, samtal från deltagare på helgens vandring. Somnade i soffan framför Netflix vid elva. 

IDAG
Ledig dag = rådda med utrusning, diska och packa ihop inhyrda trangior, plocka ner utrusning på tork, förbereda inför helgen. I eftermiddag ska jag lämna tillbaka utrusning som jag lånat och handla en massa snacks. Promenad med Tjirro, film och en tidig kväll är planen sen. Och ja, lite sista förberedelser för imorgon. 

Lördag - söndag
Hälsovandring i Salamajärvi med Pedersöre MI. Foreca lovar uppehåll och eventuellt lite sol på söndag, håller tummarna för det bästa. Deltagarna är både bekanta och nya ansikten för mig, och det är en fin grupp så jag ser fram emot en bra tur!  

 

Skarmavbild 2017 09 15 kl. 14.00.13

Från att ofta ha känt att jag inte gör nåt vettigt, att jag ju bara roar mig med friluftsliv och hankar mig fram på nåt som inte kan kallas jobb, så har jag den här veckan minsann känt tvärtom. Såna här veckor känner jag mig som företagare på riktigt. 

Och efter många tvivel och dagar då jag ifrågasatt mitt företagande så är det här en riktigt skön känsla. Det blir faktiskt bara bättre och bättre med tiden!

Kategorier:

Företagande

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.