Från fjäll till kust

måndag 2 oktober 2017 - 20:13 | 0 Kommentarer

Hej ni som ännu troget tittar in här, nu kommer ett livstecken igen! September blev som sagt smockad för mig och inspirationen till att blogga har ännu inte riktigt hittat tillbaka. Tror jag haft uppemot tjugo jobbdagar/uppdrag den senaste månaden vilket är mycket för en ny guideföretagare speciellt då jobbdagarna ofta sträcker sig från morgon till kväll. Ja, plus all förberedelsetid då. 

I fredags kom jag hem från en veckas ruskaresa med Nykterhetsförbundet. Fem hela dagar hade vi att njuta av vandringslederna kring Äkäslompolo. Och njöt, det gjorde vi. Trots att vädret kunde ha varit bättre - nästan hela veckan var molnig, disig och sikten därefter - så är ju Lappland ändå Lappland. Det är väl nåt med luften och fjällen som får en att glömma allt annat och bara vara närvarande. Fjällen är nog det där "landet bortom bergen" som Björn Afzelius sjunger om. Min favosång btw.

Landade i Esse hos mina föräldrar och tog en cykeltur med Tjirro. Tydligen har man sett björn bara några kilometer bort i veckan så vi for givetvis åt det hållet. Halvmörkt hann det bli innan vi var hemma igen och inte ens ett spår såg vi. Väntar ännu på den dan jag får se björn på riktigt.

Laddade sen om och körde till Maxmo på lördagen för kvinnovandring med Vasa Arbis. Vi vandrade på Västerö och övernattade i tält och vindskydd vid Söderskatans fiskestuga. Inte en vindpust och helt lagom varmt var det, så perfekt för en skön utehelg. Hela tretton kvinnor i olika åldrar deltog och de flesta hade aldrig tältat i vuxen ålder, vilket jag tyckte gjorde hela kursen extra rolig att dra. Så kul att få bidra till nya erfarenheter! Vi satt runt lägerelden i mörkret och pratade mentala styrkor och egenskaper och dagen efter njöt vi av en lång lunch med havsutsikt. Fin start på oktober!

 

Här är lite bilder från senaste veckan och min instagram, där jag är mera aktiv numera. Följ gärna med där! 

Skarmavbild 2017 10 02 kl. 20.20.05

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.