2IMG 8192

Om vår diamantfyllda bakgård

Skrivet av Daniela Krooks 01.04.2020

Kategorier:

Glad april månad, vänner! Låt oss hoppas att denna månad bjuder på ljusglimtar, förbättringar, och lättnad. Här sitter jag med en rykande färsk mugg kaffe, efter cirka 9 timmar sömn. Vardagslyx på hög nivå.

Klockan är 10 på morgonen, och jag ska ställa mig i ordning för att träna snart. Jag har märkt att om jag bara tränar “i förbifarten” dvs. fortfarande i pyjamas, sovtofsen på snedd, med TV:n i bakgrunden, så får jag inte till något bra pass. Men om jag byter om till fina träningskläder, kammar frillan, knäpper på bluetooth-högtalaren - då jävlar. 

IMG 7685

IMG 8279

I lördags hade jag ett sånt otroligt bra benpass, och jag använde mig endast av våran “bakgård”. Lite oklart om det egentligen är en bakgård eftersom där finns retail locations och kontor, men det känns litegrann som en bakgårdsvibe. Det finns en liten “track” som går runt hela byggnaden, och jag skulle anta att den är cirka 500 meter eller så. Jag tränade längs de utmålade strecken, och använde mig av de gula “boxarna” (? oklart). Här är passet ifall nån vill testa: 

4 x 50 utfallssteg 
superset 
4 x 15 wide squat jumps 
Kör dessa 1 set utfall och genast vidare till 1 set hopp, sen kör nästa runda osv.


4 x 15 step-up på box per ben (samma ben 15, sen byt ben)
superset
4 x 15 pulserande lunges (samma ben sen byt, stanna lågt hela tiden)


4 x 15 pop-squat 
superset 
4 x 15 pulserande sumo squat holds 


Sen gick jag upp till lägenheten och avslutade med lite kickbacks med ankelvikter och abs. Högreps är jag verkligen inte van vid så jag hade träningsvärk i typ 4 dagar, heh. Men hur fantastiska möjligheter har vi inte, bara på bakgården? Verkligen trevligt läge. 


Om att försöka tävla just nu

Skrivet av Daniela Krooks 31.03.2020

De som följer mig på Instagram har möjligtvis redan sett att jag har siktat mot att tävla i bodybuilding igen på sistone. Närmare bestämt den 1 februari kickstartade jag en diet och ett träningsschema med det i åtanke. Wellness fitness, har jag tänkt. Det har känts så himla bra och min motivation har varit skyhög de senaste två månaderna.

Kan ju meddela att gällande situation känns lite surt, heh. Inget gym och ingen aning om huruvida tävlingen kommer kunna hända eller inte. Det är fortfarande några månader kvar tills tävlingen jag hade tänkt köra äger rum, men ingen vet ju vad som är cancelled eller inte. Men det är ju läget för precis alla atleter i hela världen; man är ju verkligen inte ensam. 

Samtidigt så känns det otroligt aktuellt för mig att ha ett konkret mål och en plan just nu. Om jag inte strävade mot detta... vad skulle jag annars göra? Så jag har ändrat min tränings- och kostplan att matcha situationen, och försöker mitt allra bästa. Vi kör vidare.

IMG 8234

Mitt gym just nu, hehe. Har en liten loadable kettlebell, några 10 LB viktplattor, och ett gummiband. Man skulle kunna ha det värre! 


Jobb hemifrån

Skrivet av Daniela Krooks 26.03.2020

Kategorier:

Saker och ting har eskalerat rätt fort sen mitt senaste inlägg. Vår guvernör i Ohio utlyste Shelter in Place, vilket då betyder att alla non-essential businesses måste stänga (inkl. gymmet jag nämnde, buhu). Vi tillhör inte den kategorin men eftersom vi tekniskt sett KAN jobba hemifrån, så gör vi det. Så sen i tisdags har jag set up shop i vårt lilla kontor här hemma. Det är ganska svårt utan mina stora monitors och mitt bekväma tangentbord, men vi får det att funka vänner.

Så de senaste dagarna har jag jobbat, kört cardio både utomhus och i vårt parkeringsgarage, kört lite överkropp med band här hemma, och panik-inköpt lite träningsredskap haha. Mer om det senare. 

Jag saknar verkligen världen just nu. Att bara kunna dra ut och hyra en scooter, glida till Short North, ta ett glas vin på en terass, strosa längs gatan och fönstershoppa... Det är grejer det. Å andra sidan är jag lättad över att få stanna hemma och säkerställa att jag verkligen gör allt jag kan för att inte sprida det vidare eller bli sjuk själv. Jag hoppas vi får bukt på detta snart. Tills dess så ska jag bara köra på, träna vad jag kan, jobba hårt, tvätta mina händer, och dra mitt strå till stacken. En bra tid för mänskligheten att reboota lite.

IMG 7718E9C4D868 7831 40E4 ABEE 60996ABBDA4E


En pausad värld

Skrivet av Daniela Krooks 22.03.2020

Kategorier:

Hoppas ni alla har haft en trygg och frisk vecka!

Här har jag inte gjort mycket annat än jobbat och tränat. Det är inte mycket mer man KAN göra, men jag har faktiskt inte hunnit, heller. Jobbet har varit riktigt busy och då är det bara att köra all in. 

Jag är även så otroligt, väldigt, hutlöst tacksam över att min byggnad har ett litet ’pop up gym’ för alla som bor här. Det är inte mycket; några hantlar, en kabelmaskin, och cardioutrustning. Men så himla mycket bättre än att vara helt utan! Man får vara lite kreativ med övningar och supersets, men pumpen har infunnit sig iallafall.

IMG 7370IMG 7273

Största delen av Ohio är i shutdown mode nu. Restauranger, nöjen, bion, cafeer, affärer är alla stängda. Vad vi har kvar är väl egentligen fabriker, posten, matbutiken. Vi på Rogue jobbar ännu friskt - med betoning på friskt ska vi tro & hoppas! Åtgärderna som har vidtagits för att vi alla ska kunna stanna kvar och jobba är så beundransvärda och jag är så stolt över att jobba där. 


En Litter Robot i huset

Skrivet av Daniela Krooks 16.03.2020

Kategorier:

Global kris och sån galenskap aside, så har vi haft en riktigt mysig helg. Det var helt och hållet vad jag behövde; sova utan väckarklocka, 

IMG 893F9179CDB7 1

träna tillsammans, äta och kolla på Dexter. Solen har också hängt med - man kan inte annat än att vara glad då! 

En annan grande nyhet är väl att vår Litter Robot har anlänt. Hur lat kattägare kan man bli, kanske ni tänker. Typ såhär lat (;

Vi båda tenderar verkligen bara att glömma den jäkla lådan med bajs, vilket leder till att våra stackars kissemissor vandrar omkring i sin egen avföring ganska länge. Otrevligt. Denna maskin kostade typ en hand, en handske, en vante, och en nagel, men jag tror faktiskt den kommer vara värt det för hemtrivselns skull. 

Vad gör den då? Jo, den känner av när katten gnatar in och utför sitt ärende. Ett litet tag senare snurrar den, rensar kattsanden och separerar klumparna vilka faller ner i en behållare som man själv ska tömma nån dag i veckan. Simsalabim är sanden ren och trevlig igen.

Det finns även en app där man kan se hur ofta den används och så vidare, och Waste Level Gauge talar om då det är dags att tömma behållaren. IMG 7253


Får man säga det högt?

Skrivet av Daniela Krooks 14.03.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Jag börjar faktiskt bli lite rädd nu. Rädd för att vi inte vet hur länge våra liv kommer stå pausade, för att vi inte vet exakt vad som kommer stängas ner, när, och hur länge. För att hela min familj är på andra sidan världen och jag är inte ens tillåten att resa dit. Rädd att bli sjuk såklart och passera det vidare. Det är helt enkelt många orosmoment som tvinnar mina hjärnsynapser.

Men vad kan vi egentligen göra, annat än att tvätta våra händer och leva våra liv? 

Här i Columbus var veckan rätt galen. Skolor stängdes, många har börjat jobba hemifrån, hela vårt headquarter var djupsanerat (eller vad nu det ordet kan vara), folk hamstrade konserver och non-perishables och kött som om sista dagen vore kommen. Kanske det känns så för många. I dagsläget kan jag inte säga att jag dömer någon. Vi är alla oroliga och vi har alla våra egna grejer som kanske stärker eller försvagar just hur allvarligt vi ser på situationen. Faktumet att saker stängs ner, länder hålls i karantän osv. säger mig att vi nog borde vara lite oroliga. Men inte hysteriska. This too shall pass. Kanske kommer vi ut på andra sidan med livsförändringar, eller en ny uppskattning för livet vi lever. Jag vet att personligen är jag så tacksam över vad jag har och jag hoppas att jag har allting kvar när stormen passerat. Ta hand om er där ute, tvätta händerna, ha en bra dag, och stay grounded. 

IMG 7036IMG 7037

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    


En uppdatering re: livet

Skrivet av Daniela Krooks 10.03.2020

Kategorier:

Som ni kanske vet så blev ju the Arnold inställd i år. Alla som skulle tävla fick tävla eftersom atleter blev testade, men expon och åskådarplatser blev inställda på grund av Coronaviruset. Riktigt stor besvikelse för många. Jag jobbade ändå i vår retail-butik och vi fick in en härlig mängd människor. Det var en superkul dag! Nu är vi back to normal vad gäller jobbet, kontorsstolen på plats och kaffet i stadigt grepp. 

IMG 7032 2IMG 6997IMG 6926

Annars då? Nya gym, hårda träningspass, maxat med mys under helgerna, våren är kanske på väg. Sånt. Med “vår” så menar jag att det är 12 grader och regnigt just nu - inte den andra sortens vår som får en att stritta ur sängen arla morgonstund. Jag är iallafall jättetaggad på våren 2020; mycket spännande på gång, framtidsplaner som smids, resor som planeras, och så vidare. Kul!


Veckan som gått och ASF

Skrivet av Daniela Krooks 29.02.2020

Kategorier:
Taggar:

Hej alla fina!

Hur har ni det där ute? Här har veckan passerat relativt fort. Många tidiga morgnar med träning, avbrutna nätter av galna katter haha, och gemytliga dagar på jobbet. Rutinerna i ett nötskal. Snön kom och gick i stort sett hela veckan, också. Men hur magiskt ser det inte ut utanför vårt fönster när det är snö?

IMG 6715IMG 6710IMG 6675

Nu i skrivande stund är det lördag morgon, kaffet halkar in under stadig regi och helgen ska mestadels vara lugn och sansad. Vila, mysa, umgås, och sova.

Veckan som kommer är riktigt fullspäckad; det är nämligen Arnold Sports Festival här i Columbus nästa vecka. För de som inte vet vad det är, så är det typ ALLA sporter i hela världen som landar precis här i Columbus för att tävla. De största är bodybuilding, strongman, powerlifting, och weightlifting. Eftersom Rogue är en av huvudsponsorerna så kommer jag jobba under helgen. Första dagen i vår retail-butik, och andra dagen är jag på expon i vårt booth. Jag älskar att jobba under evenemang; det är hårt slit men du träffar så många trevliga människor som älskar träning och stämningen är oftast super. Så jag är taggad på nästa vecka!  


Älskade planering

Skrivet av Daniela Krooks 25.02.2020

Kategorier:

De senaste dagarna har vi shoppat, sovit, lekt med katterna, och tränat. Dessutom har det innefattat storstädning, och en hel del planering. Jag blir nästan lyrisk ibland av att vara superrigid i min planering haha. 

Exempelvis så är jag, och har alltid varit, en förespråkare av kalendrar. Den jag har just nu är super-extra; färgglad, motiverande, gjord för drömmaren och målsättaren. Älskar att börja min morgon med en kopp kaffe och skriva i den.

En annan strikt del av mitt liv just nu är kosthållning. Jag planerar de flesta målen relativt detaljerat, ser till att de alla innehåller bra med näring och macros, etc. Därför har jag nu behövt köpa en större lunchväska, hehe. Om jag tränar på morgonen innan jobbet ska oftast frukost, två mellanmål, och lunch rymmas med. 

62D68484 8751 4846 A7B5 3EB1C6FF453DIMG 6654IMG 6665

Dock kan jag i vissa fall se fler fördelar med att vara så oplanerad och spontan du bara kan bli; exempelvis när man är på semester eller umgås med vänner eller kör ett riktigt bra pass på gymmet eller brainstormar på jobbet. Så jag är väl nån sorts hybrid, då.


Vardagslivet just nu

Skrivet av Daniela Krooks 20.02.2020

Kategorier:
Taggar:

Hej och hå, här rullar vardagen på!

Lifvet består just nu mest av att träna tidigt, komma hem och käka frukost, jobba, kolla Dexter med Ardi, sova. Hehe. Inte så pjåkigt, om man får säga det själv. Kissekatterna får hänga med oss i rundor eftersom dom fortfarande inte är helt okej med varandras närvaro. Snart har tre veckor gått sen Waffles flyttade in, så jag hoppas verkligen att vårt hårda slit pröjsar upp snart. 

A80C26D3 DDD9 41CA 800C 265C80214D56

IMG 6486

Här ovan kan även min favoritfrulle åskådas. Äggvitor (kantade med gulor heh) plus ett helhalvt ägg med Kalles kaviar - tack som fan Ikea - brysselkål gjorda i airfryer, gröt med proteinpulver och bär. Högt älskad frukost. 

Just nu sitter jag och avnjuter morgonens första kaffekopp ur min Canadian Polar Bear mugg som Diana tog med som souvenir efter hennes Kanadaresa. Kylan ligger som en stickad filt över staden men jag värms av det faktumet att ett högintensivt benpass väntar. Efter det - frukost, jobb, Dexter! (: