Untitled5

10 livsmedel jag alltid har i köket

Skrivet av Daniela Krooks 02.10.2020 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Caroline gav mig idén häromdagen till detta inlägg. Thus, här nedan är tio livsmedel som jag alltid strävar efter att ha i mitt kök!

Givetvis inser jag nu att jag glömde inkludera gröt - gröten är såpass helig att den är så självklar att den inte ens klarade sig till listan. Så den är above the list. Gröt är lag.

IMG 2677

Proteinpulver - sånt smidigt sätt att få i sig tillräckligt med protein. Väldigt portabel form av livsmedel. Dessutom använder jag detta dagligen till min proteinglass som jag äter varje dag, heh.

Salsasås - min favorit är medium chunky salsa - ju chunkigare desto bättre! Riktigt kalorisnålt alternativ till "sås" och lyfter upp måltider på ett väldigt bra sätt. 

Jordnötssmör - älskar PB! Använder detta mest i gröten, på en riskaka, eller doppar äppelbitar i. 

Blomkåls-queso - Min nyaste "jag är besatt av dig"-erövring. Relativt kalorisnålt och eliminerar behovet av andra dipper eller ost i en burrito enligt mig. Använder detta som dipp till grönsaker, i wraps, eller som sås. 

Xanthangum - Används dagligen när jag gör mina proteinglass-skålar. Binder ihop så att det blir en mycket bättre konsistens. 

Äggvita - Flytande äggvita använder jag till allt möjligt, men bland annat omeletter eller ner i gröten för volym och proteinkälla. 

Riskakor - Bra snabb kolhydratkälla. Dessa som jag köper är lättsaltade och 35 kcal per kaka. Tycker de är jättegoda att äta som smörgåsar med massa topping hehe, eller smula ner I proteinglassen för lite tuggmotstånd, eller äta med jordnötssmör och banan.

Lågkalori-wraps - Name of the game tycks vara lågkalori-alternativ i mitt skafferi haha! Betyder la mer volym (; Dessa wraps är endast 50 kcal per bröd, och de är så himlaaaaa goda. 

Energidricka - Jag är en koffeinoholic, och dricker 1-2 energidrycker per dag, vid sidan av preworkout / kaffe.

Sockerfri ketchup - Älskar att överösa potatis eller shiratakinudlar med ketchup! Känner personligen att sockerfri ketchup dessutom är godare och mindre sliskig än många sockriga ketchuper. 

Kommentarer

  • Caroline Högnäs 04/10/2020 7:27pm (2 år sen)

    Blomkåls-queso - nam!! Och så kul att se matvaror från ett annat land i ett sånt här inlägg! :D Älskar också att gå omkring i matbutiker när jag är utomlands, haha.

    • Daniela Krooks 06/10/2020 12:26pm (2 år sen)

      Haha jaaa jag älskar också att vandra omkring i andra länders mataffärer! Så himla intressant :D

Skriv en kommentar