Untitled5

Visa alla inlägg skrivna april 2020

Vårt bröllopsdagsfirande

Skrivet av Daniela Krooks 28.04.2020

Kategorier:

Vi firade två år som gifta igår! Hipp hurra! (Om man nu kan utropa den firningsmetoden för anniversaries.)

Vi hade planerat hur länge som helst att roadtrippa till New York denna helgen. Vi hade fått våra semesterdagar godkända, hyrt bil, osv. Men den globala pandemin satte ju minsann stopp på den saken.

NYC finns ju förhoppningsvis kvar efter detta är över också, men det hade ju varit så mysigt att återse alla ställen var vi hade våra första dejter! Öl och intima diskussioner på Arthur Ave, museer på Manhattan, kaffe i Target's patio furniture sektion (haha), shopping i White Plains, tunnelbana till Brooklyn, Metro North till gymmet, middag och bio i Westchester. SåÅå mysigt.

Känns definitivt lite surt att vi inte kunde åka, men vi hade faktiskt en jättemysig årsdag. Verkligen, definitivt, absolut mera low key än plan A, hahah. Vi gick på morgonpromenad i världens underbaraste väder, och sen jobbade vi.

Men vi gjorde det tillsammans, och det är ju det som är huvudsaken. Jag kan skatta mig lycklig att vi är friska, hälsosamma, har tak över huvudet, och har varandra. Jag är, handen på hjärtat, väldigt tacksam över det. 

IMG 9633IMG 9640


Lördagen i fem bilder

Skrivet av Daniela Krooks 19.04.2020

Kategorier:

IMG 9097

Bild 1: 
Det är på lördagar som jag är ledig, och då väljer jag ofta att leka med smink. Det är första gången på många år som mitt ansikte har vilat från smink så många dagar i rad, haha. Men jag saknar ritualen att fixa mig, så på lördagar blir det en timme av umgänge med paletterna. 

IMG 9290

Bild 2: 
Som bekant har det ju blivit en del onlineshopping under karantänen, och denna hoodie är en av mina nya favoriter som levererades på lördag. Den är från NVGTN's slutsålda lansering för ett par veckor sedan och jag älskar hur tunn och påsig den är, heh. 

IMG 9260 COLLAGE

Bild 3: 
Det blev även lite benträning. Första delen utfördes i vårt parkeringsgarage på en våning som alltid är tom. Jag hade tänkt utföra många rundor av andra grejer, men jag upptäckte att någon stod i buskaget rakt av tågspåret och spionerade på mig. Det blev en snabb avfärd efter att jag såg honom. Inte bara är han ute och promenerar på tågspåren, men han kommer även bokstavligen ut ur buskagen för att blatantly stare?? Ehhhh inte alls creep-alert. Så träningen avslutades i vårt vardagsrum. Saknar verkligen gymmet mer än nånsin nu, börjar bli trött på att alltid behöva oroa mig för obehagliga människor som kommer från gatorna. 

2b79687a 1901 49f9 8377 a786eefbfe9

Bild 4: 
Vi har även varit flitiga att kolla på vår nya favoritserie, Fargo. Lördag innebar fleeera avsnitt, hehe. Trött kissemiss också <3 

IMG 9013 COLLAGE

Bild 5: 
Maxat med familjemys, hela dagen lång. Jag är så lyckligt lottad. 


Våffellördag

Skrivet av Daniela Krooks 19.04.2020

Kategorier:

Vi var till Target igår (favoritbutiken såhär under lockdown-tider) och jag investerade I ett våffeljärn för 10 dollar. Supergulligt, turkost, I mini-format. Exakt som jag vill ha det, haha. Så när vi kom hem blev det våfflor till frukost för mig! 

Jag använde: 
1/2 cup (motsvarar 4 äggvitor) liquid eggwhites
1 helt ägg
1 skopa av Cinnamon bun Casein protein
1 nypa bakpulver (visade sig vara en lite för generös nypa, heh) 
Kanel & stevia efter behag 

Blanda allt tillsammans, och ge järnet så att säga. Jag toppade med lite havreyogurt med vaniljsmak, och massvis av bär. Totala kcal blev kring 480. Jag försöker hålla min frukost kring 400-500, med tillräckligt mycket protein. 

2A9473EF 96E2 4C76 905F 1911B0D830E0IMG 9202


5 saker för att må bättre just nu

Skrivet av Daniela Krooks 14.04.2020

Kategorier:
Taggar:

Hej vänner! 

Hoppas alla har det bra och håller sig friska. Här hos oss gnatar vardagen på så gott det går; jobb, experimenterar i köket haha, och träning. Mentalt känner jag mig faktiskt rätt stabil, och försöker fokusera på vad jag kan kontrollera. Det skulle vara så lätt att falla ner i fällan och bara ge upp på matvanor, habits, träning, allt. Världen är ju för fan pausad. Jag säger inte att man inte kan vara deppig, orolig, stressad, eller må skit. Det är verkligen en orolig tid och du måste inte skina 24/7.

Men jag skulle ändå vilja dela med mig av de 5 saker jag har gjort för mig själv som verkligen har fått mig att må bättre. Så har du sinnesro, medel, kapital, ork, lust - testa en, testa fler. 

1. Self care 
Vad jag verkligen har satsat på nu är att ta hand om mitt yttre. Jag har passat på att vara sminkfri typ varje dag förutom lördagar när jag är ledig och passar på att leka med paletter (också väldigt tillfredsställande!). Men jag tvättar mitt ansikte noga, smörjer in med lyxiga krämer, kör ansiktsmask, the whole shebang. Jag fixar mina naglar, rakar mina ben, har mini-spadagar, kör brun-utan-sol. Om jag känner mig fräsch och välvårdad tenderar jag att bli mer produktiv, zen, och bara oförskräckt när jag passerar en spegel. 

2. Träning
Ingen är väl superförvånad över denna punkten, men det är verkligen så viktigt att åtminstone göra NÅGOT. En promenad, 50 burpees, ett yogapass - vadsomhelst. Endorfiner smyger sig in, och ingenting känns fullt lika omöjligt längre. 

3. Uppdatera och/eller rensa garderob och hem
Om du har möjlighet så är detta en ypperlig tid att uppdatera din look eller ge ditt hem ett ansiktslyft. Själv har jag som bekant investerat i balkongmöbler (; Jag har även uppdaterat min garderob ganska friskt - online shopping är otroligt behändigt heh. Men det motiverar mig på så många områden - stimulerar vad som nämnts både i punkt 1 och punkt 2, plus att det ger mig ännu mer att se fram emot. Ni anar inte hur jag längtar efter att bara få gå till ett köpcentrum och vandra omkring i en ny outfit haha. 

4. Sluta inte med dina målsättningar 
Tiden passerar ändå. Var vill du vara när allt detta är över? Har du gjort framsteg? Om allt du klarar av verkligen bara är att simply be and get through this, gör det. Lyssna inte på mig. Men famlar du i mörkret, är rastlös och uttråkad - fortsätt med dina målsättningar som du hade innan. Tiden vet inte om att vi sitter i karantän, så använd den som du annars hade gjort. Tänk om, lägg upp en plan, anpassa vad du har att arbeta med. 

5. En dag i taget
Lite motsägelsefullt kanske iom. att jag tog upp att se fram emot saker, men... Saker och ting kan kännas riktigt daunting just nu. Speciellt om du tänker på hur länge det är till början av maj, eller vad fanken vi ska ta oss till om karantänen förlängs ytterligare. Så försök ditt bästa att inte tänka så långt fram. Ta din plan och följ den så gott det går, en dag i taget. Bara fokusera på vad du kan göra just nu. Kontrollera vad som kontrolleras kan, av dig. Och ta hand om dig. <3 

1F9866AD 976C 45FE 9E0F F4639FA60D9D


Favoritfrukosten just nu

Skrivet av Daniela Krooks 10.04.2020

Kategorier:

Jag är verkligen en “kvantitetsmänniska” när det kommer till mat, haha. Jag älskar att ha många olika “småplock” att äta istället för en större måltid, till exempel (förutom restaurang eller hämtmat då).

Denna frukost tillfredsställer alla mina behov. Den är lättlagad, under 500 kalorier vilket är lämpligt nu när jag kör diet, resulterar i många små “bites”, och är faktiskt jättegod. Lite äppelpajs-vibe, men inte riktigt. Om man vill kan man kasta in lite havregryn också för en mer fyllig konsistens. 

Du behöver: 
2 hela ägg
3 äggvitor
1 skopa kasein (jag använder ett med smaken Cinnamon bun)
En skvätt bakpulver
Kanel
Stevia
1 äpple (Granny Smith forever)


Gör så här:
Ställ in ugnen. Jag brukar ställa den till 375 grader fahrenheit, men det är faktiskt inte petnoga bara du håller lite koll på dem.
Blanda alla ingredienser förutom äpplet i en skål, och distribuera i en sprejad muffinsform.
Pynta med små äppelbitar i varje muffin och toppa gärna med lite mer kanel. Jag brukar alltid ugnsbaka överloppsäpplet också för det är ju typ det godaste som finns.
Skjut in i ugnen och låt dem frodas i kring 15 minuter. Et voila, det var det! 

IMG 8544IMG 8624


Balkongsäsongen inledd

Skrivet av Daniela Krooks 06.04.2020

Kategorier:

Helgen som gick var riktigt mysig. Helgerna är inte så hemskt långa nu när jag jobbar 6 dagar, men det är väl ganska passande nu när de flesta helgunderhållningsplatser ändå är stängda.

Vi var till Target tre gånger (hahah) och jag slog till och köpte mig en ordentlig balkongstol. Jag älskar att balkongsäsongen knackar på dörren, och vi inledde den faktiskt i helgen. Målade tånaglarna, drack lite energidrink, lyssnade till stadsljuden. Det var magiskt. 

Träningen hanns också med; jag körde Plyo igen utomhus med lite vikt. Högreps och supersets är båda två riktigt effektiva nu I dessa viktbegränsade tider. Lördagen innebar även ’cheat day’, där jag lade kaloriräknandet på hyllan och unnade mig en lite trevligare middag. Tortillas blev det, vid min svans så gott. 

IMG 8449IMG 8432IMG 8505


Om vår diamantfyllda bakgård

Skrivet av Daniela Krooks 01.04.2020

Kategorier:

Glad april månad, vänner! Låt oss hoppas att denna månad bjuder på ljusglimtar, förbättringar, och lättnad. Här sitter jag med en rykande färsk mugg kaffe, efter cirka 9 timmar sömn. Vardagslyx på hög nivå.

Klockan är 10 på morgonen, och jag ska ställa mig i ordning för att träna snart. Jag har märkt att om jag bara tränar “i förbifarten” dvs. fortfarande i pyjamas, sovtofsen på snedd, med TV:n i bakgrunden, så får jag inte till något bra pass. Men om jag byter om till fina träningskläder, kammar frillan, knäpper på bluetooth-högtalaren - då jävlar. 

IMG 7685

IMG 8279

I lördags hade jag ett sånt otroligt bra benpass, och jag använde mig endast av våran “bakgård”. Lite oklart om det egentligen är en bakgård eftersom där finns retail locations och kontor, men det känns litegrann som en bakgårdsvibe. Det finns en liten “track” som går runt hela byggnaden, och jag skulle anta att den är cirka 500 meter eller så. Jag tränade längs de utmålade strecken, och använde mig av de gula “boxarna” (? oklart). Här är passet ifall nån vill testa: 

4 x 50 utfallssteg 
superset 
4 x 15 wide squat jumps 
Kör dessa 1 set utfall och genast vidare till 1 set hopp, sen kör nästa runda osv.


4 x 15 step-up på box per ben (samma ben 15, sen byt ben)
superset
4 x 15 pulserande lunges (samma ben sen byt, stanna lågt hela tiden)


4 x 15 pop-squat 
superset 
4 x 15 pulserande sumo squat holds 


Sen gick jag upp till lägenheten och avslutade med lite kickbacks med ankelvikter och abs. Högreps är jag verkligen inte van vid så jag hade träningsvärk i typ 4 dagar, heh. Men hur fantastiska möjligheter har vi inte, bara på bakgården? Verkligen trevligt läge.