Untitled5

Visa alla inlägg skrivna november 2020

Den finare förpackningen

Skrivet av Daniela Krooks 29.11.2020

Kategorier:

Mer och mer så har jag börjat lägga märke till & uppskatta "it"-faktorn hos materiella ting. Snygga och rena designer fångar oftast min uppmärksamhet; minimalistisk och cleant, tänk Apple-design. Så himla fint och feelgood, i mitt tycke. Det är ett rent nöje att använda, eller bara ställa fram synligt någonstans. 

Därför blev jag extra förtjust när jag fick hem det senaste förvärvet till min sminkkollektion. Ett läppstift som är förpackat i den finaste hylsan jag har sett. Detta leder till att jag som konsument automatiskt tänker "jaha då är det väl dags att skaffa alla nyanser av detta läppstift då". Mission accomplished för märket, med andra ord. Detta läppstift är från KKW Beauty, och lär inte vara sista stiftet jag beställer därifrån. SÅ vackert.

IMG 0151IMG 0149IMG 0146

 

 


Videoblogg; favoritappar för produktivitet

Skrivet av Daniela Krooks 28.11.2020

Kategorier:

 

 


Happy Thanksgiving

Skrivet av Daniela Krooks 26.11.2020

Kategorier:

Hej allihopa, och trevlig Thanksgiving!

Jag är givetvis ledig från jobbet idag, men är uppe nu klockan 4 på morgonen och har föreläsning eftersom Sverige inte observerar denna dag. Konstigt (; Men jag tycker faktiskt det är lite trevligt; en gratis studiefylld dag! 

Tidigare år har jag observerat Thanksgiving här i USA; detta blir min femte Thanksgiving här nu och förmodligen det mest lamea firandet haha.

Tidigare har jag firat med värdfamiljer och vänner, och jag och Ardi har de senaste åren gått ut och käkat någonstans.

I år ska vi nog inte göra ett dyft; bara njuta av själva ledigheten, träna, och vara produktiva. Vi hade middagsplaner i form av ett bokat bord, men vi vill helt enkelt spara vår cash och spendera tiden på ett produktivt och fruitful sätt.

Känner ni någonsin för att skippa en holiday för att catcha upp på livet? 

IMG 4608


Video-lägesuppdatering

Skrivet av Daniela Krooks 22.11.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

 


Veckan som gått och en tidig julklapp

Skrivet av Daniela Krooks 20.11.2020

Kategorier:

Hej på er! 

Här smyger dagarna förbi kvickt. Denna vecka har bestått av intensiva träningspass, jobbdagar som gått fort, och massor av HTML/CSS-programmering i skolarbetssyfte. Inte kan man klaga. 

Idag är det fredag, och jag har faktiskt en semesterdag. Rätt random, men så blir det väl när pandemin sätter käppar i hjulet för alla andra semestrar man hade bokat in tidigare i år. Jag tog denna dag specifikt eftersom jag har en skol-deadline idag, så det är det jag kommer pyssla med största delen av dagen. I övrigt så blir det lite återhämtningsträning i form av cardio och yoga idag. Behövs verkligen.

 

IMG 0067

Jag slog även till superstort och beställde en spinning-liknande cykel idag! 

Mina krav var ganska enkla;

  • Man ska kunna ställa in motståndet,
  • Man ska kunna stå upp och trampa,
  • Det ska vara till ett överkomligt pris,
  • Det ska finnas en plats för min iPad så att man eventuellt kan plugga eller kolla Youtube etc. samtidigt.

Så det blev en Yosuda-cykel som jag beställde från Amazon. Här är ett litet stock-photo från amazon.com som referens;

Yosuda

Jag är sååå himla taggad på den. Kommer verkligen vara en game changer när säsongen drar igång igen och det är dags för morgoncardio. Kan bara rulla ur sängen, knyta ihop håret, slå på TV:n och pedala på! 


Date-dag i Columbus, OH

Skrivet av Daniela Krooks 12.11.2020

Hej allihopa! 

Man får lov och ursäkta min frånvaro här; jag tänkte skylla på att det tar mycket tid att fylla år. I tisdags var nämligen min födelsedag kommen -- 28 år, närmare bestämt. Detta firade vi genom kaffe på sängen, donuts, träning, och en mysig höstvandring i fantastiskt väder. Supervuxet, med andra ord. 

Vi firade dock lite större i lördags när Ardi tog mig på en date-dag. Det har blivit lite av en tradition att vi glider iväg på en hel dagsutflykt eller många små dagsutflykter på en helgdag kring min födelsedag. Jag älskar den traditionen! Det är så roligt och mysigt att bara kunna "haka på" och njuta av en fullspäckad dag av kuligheter. 

Vi började med att ha en lugn morgon; drack kaffe, myste, gjorde oss klara. Sen åkte vi ner till Short North, vilket är Columbus's art district, kan man väl säga. Supermysiga vibes i den stadsdelen vilket påminner mig väldigt mycket om Kalifornien. Vi åt frukost vid The lox bagel shop, vilket var helt underbart. Kompletterat med en iskaffe och en promenix genom parken. 

Sen åkte vi till German Village, vilket kan benämnas Historic district. Kullersten, gamla söta hus, hur söta butiker och caféer som helst. Vi gick till The book loft, vilket är min favoritbokaffär, och Ardi köpte en bok åt mig (present nummer 42, typ). Sen grabbade vi tag i en kaffe till innan vi åkte hem för att vila upp oss inför event 2. 

Ikea var näst på listan, var vi köpte en pegboard och bokhylla för att ytterligare komplettera min kontorshörna. Sen drog vi direkt därifrån tillbaka till German village var vi hade dinner reservations at Lindy's. Huuur mysig och fancy restaurang, det var verkligen en perfekt dejtplats. Sen åkte vi hem, vin på soffan med katterna, i säng före midnatt precis som askungen. Helt underbar dag.

IMG 3955IMG 3945IMG 0062IMG 0051IMG 0045IMG 0024IMG 0032


En novembrig videoblogg

Skrivet av Daniela Krooks 12.11.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

 

 


Om valveckan och sömnbrist

Skrivet av Daniela Krooks 05.11.2020

Kategorier:

...icke relaterade till varandra, faktiskt. 

Jag vet inte hur insatta ni är i det rådande amerikanska presidentvalet, men enligt en omröstning som jag la på min instagram så verkar vi alla vara i samma båt; andäktigt väntande, ständigt refreshande av flödet. 

Jag minns dagen för 4 år sedan när nuvarande president blev vald; ett riktigt bisarrt ögonblick. Allting var så annorlunda då -- jag hade precis flugit in från Sverige, var som en kalv på grönbete i detta land och dessutom bodde jag hos en familj som var överlycklig över att han vann. Här sitter jag nu och clutchar mina katter och min kattkaffekopp, allt acceptabelt eftersom jag faktiskt är gift (re: termen Crazy cat lady.) 

Kaffet i ovan nämnda kaffekopp ("Meowy Christmas" står det på den, kunde ju inte hålla mig. ETT julpynt är väl okej) hjälper definitivt att domna min rådande sömnbrist, men annars så har min sömnkvalitet varit riktigt nästintill obefintlig, faktiskt. Kvalitetslös, if you will. Det kan ha att göra med undermedveten stress eller faktumet att jag stiger upp 03:45 de flesta vardagsmorgnar, men sånt borde inte gälla eftersom jag faktiskt går till sängs kring 20-20:30. Jag har tillochmed trappat ned på koffein avsevärt mycket med tanke på hur jag brukade slänga i mig två Bang-energidrycker och skölja ner dem med en halv kanna kaffe och pre-workout varje morgon.  Överdriver inte ens. Men kanske mycket koffein är nyckeln till bra sömn för mig (; 

Dock så kan jag ju glatt meddela att jag kommer ha två semesterdagar nästa vecka för att fira min födelsedag. Jag fyller 28 på tisdag -- 28! Ålderskrisen närmar sig med stormsteg men jag tycker faktiskt samtidigt att jag är i ett ganska bra livsläge för att fylla 28. Men det kan vi ju gå in på lite senare. 

IMG 3771 jpg

(okej, jag har faktiskt en julpyjamas också. Två julpynt.)


Snart kan vi julpynta!

Skrivet av Daniela Krooks 02.11.2020

Kategorier:

Hej hörni, trevlig andra november!!! 

Är en smula obegripligt att det redan är november. Träffade min vän Diana igår och firade typ det mesta som har hänt oss sedan vi träffades sist -- och det är MYCKET. Vi drack mimosas och brunchade, och sen tog vi en liten kaffepromenad efter det.

Sen spenderade jag lite för mycket tid vid Trader Joe's; en riktig favoritmatbutik. Jag ska försöka komma ihåg att vlogga lite därifrån inom den närmsta framtiden. Vet inte hur ni är, men personligen så tycker jag matbutiker i olika länder och kulturer är superfascinerande. 

Dessutom föll första snön igår, och jag köpte mig vinterns första julpyjamas. Man kan nog säga att höstdekoren kan svepas undan och julgrejerna kan placeras ut så småningom.

Jag älskar juldekoration, och framförallt mysbelysning och allt vad det innebär. Jag har dessvärre väldigt lite juldekoration. Det blir ju så när man inte har bott på samma ställe i mer än ett år på en väldigt väldigt väldigt lång tid.

I år vill jag dock starta en liten julpyntskollektion. Målet är att skaffa en eller två lådor som man kan lägga undan i Januari, labeled "Xmas crap" eller nåt sånt. Vi ska även klura ut världens bästa julgransupplägg, eftersom Carter (katt) förstörde vår julgran förra året. Tänkte dock försöka hålla dekoren till ett minimum tills efter Thanksgivinghelgen (alltså sista helgen i november) när det är socialt acceptabelt att börja julpyntet. 

IMG 3661F2BB5973 4B15 4C86 9789 0C2EE6554881IMG 3725IMG 3738