Untitled5

Visa alla inlägg skrivna 2021

Live från JFK

Skrivet av Daniela Krooks 22.12.2021

Kategorier:

Här sitter jag i närheten av min gate vid JFK flygfält, smuttar på ett riktigt smaskigt burkvin för att skaka av mig stressen som överväldigat mig det senaste dygnet. Jag var riktigt, riktigt nervös över huruvida resan skulle funka med tanke på alla virus som lurar bakom knutarna och nya restriktioner hit och dit, MEN så här långt har jag iallafall klarat mig! 

Min flygrutt blir New York - Paris - Helsingfors, och sen har jag en hyrbil som ska ta mig hem till Österbotten. Det är med andra ord en riktigt lång resa, men så länge allting går bra och smärtfritt så är jag beredd för att kämpa lite! hehe. 

Min vackra, fantastiska man kom med mig i taxin till flygplatsen, köade med mig i två timmar för att checka in mitt bagage, och följde mig till säkerhetschecken. Det är modern romantik i sitt esse! Så himla lyckligt lottad. Önskar att han hade kunnat följa med till Finland, men förhoppningsvis så kan han komma i sommar istället. 

66181328589 63E08B52 E904 4ABE AF6C FBA3B9DB9169IMG 9290

Nu ska jag fortsätta dricka min lilla vinförpackning, vandra omkring i shopparna lite, och sen boardar jag flyget till Paris om två timmar förhoppningsvis. Håll tummarna! 


JULSTÄMNINGSVLOGG

Skrivet av Daniela Krooks 16.12.2021

Kategorier:

 

 


Exposed wardrobe: IKEA's boaxel

Skrivet av Daniela Krooks 15.12.2021

Kategorier:

Vi satt och funderade ett tag över hur vi skulle attackera min klädhantering i vårt nya sovrum. Problemet var nämligen att vi hade en pytteliten garderob, och sen inget annat. 

Ardi kom då med idén att köra på ett IKEA-hack (ish), nämligen en Boaxel-garderob fast utan väggar. Det visar sig att det är en av mina favoritgarderober -- inkluderat den gigantiska walk-in garderoben jag hade för 2 lägenheter sedan! Det ser så fräscht ut, överblicken är bokstavligt talat så bra den kan bli, och dessutom är det så enkelt att organisera och hålla det snyggt. 

Nästa steg är att trappa ner på antalet kläder jag har, men det kanske får bli ett 2022-projekt. I hemlighet vill jag rensa bort nästan allting, köpa ULTRAhögkvalitativa staples, och ha en wardrobe capsule på 37 saker. Hehe. 


Från oss alla, till er alla

Skrivet av Daniela Krooks 14.12.2021

Kategorier:

En riktigt god jul i förskott! 

Vi tog nämligen våra årliga julfoton i helgen, hehe. Inte alls förberett och jag hade precis stampat av mig duschvattnet, men ville passa på att plåta den medan jag fortfarande kom ihåg. Så här sitter vi med halvvått hår och munter uppsyn!

(första bilden uppladdad endast för att Ardi är snygg och Carter är otroligt gullig.)

familyxmasphoto6familyxmasphoto1

Det är även officiellt en vecka kvar tills jag förhoppningsvis sitter på flygplatsen och inväntar mitt flyg till Paris (och sen Helsingfors, såklart). Med tanke på rådande virusvarianter och nya lagar som flängs fram och tillbaka är jag rätt nervös, men jag hoppas att allting ordnar sig och att jag infinner mig i Österbotten framför någon brasa med lite Juhlamokka om cirka 8 dagar. 

 


Vlogg - träning under en vecka

Skrivet av Daniela Krooks 13.12.2021

Kategorier:

 

 


Om julfest och mer juleljus

Skrivet av Daniela Krooks 10.12.2021

Kategorier:

Mitten av december gnatar snabbt mot sin peak, och vad passar då bättre än en firma-julfest? Inte mycket! Alla vi som finns på plats i närheten av Manhattan hade en helt underbar middagsupplevelse vid Canary Club. Matfaten var typ "family style" var rätterna placerades ut med jämna mellanrum och man fick själv plocka åt sig vad man ville ha. Jag vill även verbalisera att jag hade mitt livs första ostron, OCH mitt livs första martini. Ostronen får massor tummar upp, men en martini beställer jag nog aldrig igen haha. 

IMG 8976IMG 8963

Idag är det fredag, och helgen kommer präglas av ÄNNU mera julbelysning. Hoppas ingen är trött på det ännu, haha! Denna helg blir det Bronx Zoo Lights med min man och svärmor, och nästa helg ska jag träffa Katelin för att förhoppningsvis få några glimtar av Dyker Heights-kvarteren i Brooklyn. Det lär alltså vara bästa julpyntet som finns i hela NYC. Kommer såklart att uppdatera er om läget. 

 


Mera NYC-jul-vibes

Skrivet av Daniela Krooks 06.12.2021

Kategorier:

I helgen har vi än en gång jagat julpynt, haha! Både bokstavligt talat men även bara trevlig mysbelysning runtom i staden.

Jag ville också införskaffa mig något trevligt granpynt som julklapp till en av mina familjemedlemmar där hemma, så jag och Ardi var till Bryant Park's Winter Village för typ fjärde gången heheh. Vi var även till Rockefeller Center för att spana in den lilla granen, insupa atmosfären på ett överraskat 5th Ave, och så vidare. 

Idag, söndag, så hoppade jag på tåget för att möta upp min USA-familj som jag au pairade hos för några år sedan. Vi har inte setts sedan i somras, så nu var det verkligen dags!

Vi träffades vid South Street Seaport, gick runt, åt hot dogs, drack kaffe, och sen tog vi tunnelbanan upp till mitt kvarter så att de kunde träffa våra katter och spana in vår lägenhet.

Så mysig helg och jag känner mig helt redo att attackera inkommande vecka! Speciellt efter ett långt, avkopplande bad som kommer ske inom approx. en timme. Hehe. 

IMG 8838IMG 8822IMG 8845IMG 8841IMG 8831


Österbotten - vad har jag missat?

Skrivet av Daniela Krooks 03.12.2021 | 1 kommentar(er)

HEJ Österbottniska läsare! 

Jag efterlyser härmed nya, spännande grejer som har hänt i Österbotten de senaste 3 åren. 

Förra gången jag var hemmavid år 2019, så upptäckte jag så otroligt många nya saker; kan knappt erinra mig alla men bland annat så hade Espresso House dykt upp, Makuuni var borta, hela gallerian (minns inte ens vad den heter oops) där EH befinner sig i Vasa hade fått ett galet ansiktslyft, det fanns nya riksåttan, och så vidare. 

Nu när jag kommer vara hemma i knappt två veckor (så alltså, typ ingenting egentligen men man tager vad man haver!) så vill jag jättegärna get up to speed vad gäller allting som är nytt och/eller bra i vårt österbottniska område. Så om ni har tips på saker, berätta gärna! 

Screen Shot 2021 12 03 at 11.05.56 AM


Vår thanksgiving-helg

Skrivet av Daniela Krooks 28.11.2021

Kategorier:

Jag och Ardi har firat en hop Thanksgivingar tillsammans, men vi har aldrig riktigt spikat ned någon rutin. Vanligtvis så ska man ju samlas med familj och vänner och så vidare, men vi har aldrig riktigt haft möjlighet till det. Istället hittar vi på något roligt, vad det nu än kan vara. 

I år bestämde vi oss för att träna, och sen gå på promenad ner till Hudson River för att se på solnedgången. Något så enkelt som gjorde hela dagen helt magisk!

Efter träningen svängde vi in till en deli (tänk typ en 24/7 R-kiosk med avancerat utbud och väldigt, väldigt skickligt gjorda sandwiches) och beställde varsin "chopped cheese". Jag lärde mig nyligen att detta är en väldigt typisk "hood"-föda, som alla i The Bronx och Harlem känner till och älskar. Det är i stort sett en upphuggen hamburgare inuti en bun. 

IMG 8438IMG 8413IMG 8400IMG 8391IMG 8388IMG 8397

Resten av helgen har bestått av massor trevliga äventyr runtom i staden. Bland annat så drack vi otroligt goda frozen margaritas, kollade på Saks Fifth Ave's julshow, byggde min garderob, jag blev is-blond igen, och så träffade jag Katelin för lite spontan söndagsvandring i Soho. 

IMG 8568IMG 8488IMG 8482IMG 8606


Julbelysningen vid Hudson Yards

Skrivet av Daniela Krooks 21.11.2021

Kategorier:

Denna lördag for jag och Ardi ut på äventyr, under vilket åtminstone jag hade siktet på ett enda event: hitta julbelysning.

Lyckligtvis är Instagram fullsmockat av hundratals happenings runtom NYC, så det var inte helt omöjligt att hitta ställen som redan plockat fram ljusslingorna runtom i staden. 

Bästa stället, som jag faktiskt inte besökt hittills i livet, är Hudson Yards. Det är ett litet område kring W 30-ish, med utsikt över New Jersey's kustremsa (typ). Där finns bland annat The Vessel vilket är en populär turistattraktion, och även The Edge.

Precis där ligger också ett köpcentrum, The Shops at Hudson Yards, vilket var vår preliminära destination. Helt OTROLIGT vackert dekorerat med fairy lights överallt, jättebra shopping, och härlig julmusik.

Jag kan härmed deklarera att julfeelis-inställningen ligger på ON, just nu. Nästa helg är det Thanksgiving, vilket betyder att vi ska julpynta här hemma hihi! 

IMG 8274IMG 8272IMG 8270IMG 8265