Untitled5

Visa alla inlägg skrivna mars 2021

Veckans videoblogg

Skrivet av Daniela Krooks 29.03.2021 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

 

 


Om rörlighetsträning och att testa nya gym

Skrivet av Daniela Krooks 28.03.2021

Kategorier:

Hej på er, och trevlig söndag! 

Här har det varit en superbra, om än kort, helg. Jag jobbade både fredag och lördag, men vi lyckades ändå klämma in lite roligheter efter jobbet båda dagarna; nämligen ett nytt gym! 

Jag är (kanske som bekant, kanske inte) rätt kräsen när det kommer till gym. Det ska finnas bra maskiner och racks, bra cardio, separat utrymme för stretch, bra ljus, bra speglar, något utrymme för poseringsträning, inga creepy vibes, parkeringsmöjlighet, osvosvosv. I New York vid gymmet jag och Ardi träffades fanns allt vi kunde önskat oss, men här I Ohio har vi verkligen sökt med ljus och lykta efter det perfekta gymmet, utan resultat. Vi har många bra gym, men inte det perfekta, haha. 

Så, vi testade alltså på ett nytt i helgen! Ardi älskar det, och jag är inte heller omöjlig att övertala. Önskar att det fanns bättre speglar (de är "warped", om ni fattar vad jag menar? Man blir liksom bredare och smalare beroende på var man står) och några fler maskiner, men annars är jag hur nöjd som helst. Vad som sålde mig var stretchrummet; perfekt både för yoga och poseringsträning! 

Jag har fokuserat lite mer på rörlighet på sistone, och det börjar så småningom ge resultat. Det är så viktigt att ha en smidig kropp när det kommer till poseringarna; man märker verkligen om du är stel som ett kylskåp när du försöker vrida dig I alla riktningar :D Så det ska jag försöka klämma in efter morgoncardio eller innan poseringspasset. 

IMG 8317IMG 8297


En genomgång av mitt kontor

Skrivet av Daniela Krooks 22.03.2021 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

 

 


Fysikjämförelse och lägesuppdatering

Skrivet av Daniela Krooks 21.03.2021 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Hejhej alla fina människor! 

Jag ber om ursäkt för min frånvaro här; det är så himla mycket på gång att jag bara susar från dag till dag och inte riktigt hinner med i svängarna själv.

De största uppdateringarna är: jag har en ny dator (iMac!), det är 8 veckor till första tävlingen för säsongen, och jobb&skola är båda riktigt intensiva just nu. I skolan äntrar vi nu sista veckan av grafisk design intro och PHP/webbdesign-kurserna, så två stora deadlines närmar sig med stormsteg. 

Att man är såpass busy underlättar egentligen min tävlingsprep just nu; jag hinner knappt tänka på att jag är trött eller hungrig eftersom jag måste fokusera på att få alla pusselbitar att passa, heh. Jag kommer förmodligen vara aslack (robust och bra svenskt ord) om några veckor när tröttheten riktigt på riktigt börjar slå till. Men tillsvidare så får man ju slå ett slag för den saken! 

Här nedan är en spännande jämförelsebild; tävlingsdags-formen år 2020, och formen just nu, 8 veckor ifrån tävling! Om man avfokuserar fejkbrännan så tror jag att formen kommer vara avsevärt annorlunda år 2021 på scen jämfört med 2020 -- och det är det som är huvudsaken. Det värsta som kan hända är att jag presenterar exakt samma fysik som förra året. Men jag tror mig ana lite hypertrofi, både i axlarna, min core, och benen. Ska bli en spännande säsong! Fortsättning följer.

IMG 8118


Vlogg om highs & lows

Skrivet av Daniela Krooks 11.03.2021

Kategorier:

 

 


Lite vårkänslor

Skrivet av Daniela Krooks 11.03.2021

Nä hörni, gillar vi att det redan är mitten av mars eller? 

Jag gillar det litegrann, eftersom jag har så mycket skoj planerat under april och maj. Samtidigt får jag lite panik eftersom jag vill spara pengar inför allt detta roliga, haha. Jag har inte direkt lagt mig i världens bästa position, om man säger så :'D men jag är ju under 30. Då får man göra ett par finansiella misstag ännu, visst? 

Annars då, så rullar vardagen på i raketfart här borta. Idag var det 20 plusgrader??? och jag for till gymmet utan jacka. Såna små saker. Luften kändes precis som förra årets vår och jag fick lite små-ångest när jag tänkte tillbaka på den våren. Det var så isolerat och annorlunda, allt var nedstängt, och vi kunde inte ens gå på gym. En skottkärra fylld av tacksamhet känner man ju samtidigt -- nu är ju livet lite bättre när man får gå ut och se människor (med mask, men ändå). Längtar tills allt är återställt igen och vi t.o.m. kan gå på jobb & resa som folk! 

504CF549 4034 442E AED0 B20D0B1F8D5A

Samtidigt så är ju våren ändå min absoluta favoritsäsong. Dofterna, ALLT blir grönt och skönt, solen som värmer, tillochmed ösregnet är välkomnat. Veckans väderprognos här I Ohio är mulet och kring 10 grader heh, så vi är kanske inte riktigt där ännu. Men vissa dagar känns det så. 


Om lite sämre dagar

Skrivet av Daniela Krooks 03.03.2021

Kategorier:

Hej på er! 

Hoppas ni har det bra. Själv sitter jag här och sörplar i mig en kopp dubbelte (ni vet, två tepåsar nedpressade i en tekopp). Klockan är 6 på morgonen och jag har precis haft lektion samtidigt som jag körde min morgoncardio. Smidigt! 

Hade även min "check in" denna morgon. Detta är när du tar progress pics, mått, vikt, och skickar en liten veckosummering åt din coach i ett trevligt litet paket.

Dagens paket var för mig ganska jobbigt; vikten var högre, midjemåttet högre, och bilderna reflekterade inte veckans hårda arbete. 

Liksom, jag VET ju hur det går till. Vissa veckor är ganska dåliga, vissa veckor kanske rent utav är skit, medan andra veckor är helt fenomenala. Långsiktigt sett, så vet man ju det. Men kortsiktigt, just nu i skrivande stund, känner jag bara "blargh". Det är nog det ordvalet jag vill köra på. 

Så vad gör man då, när check ins inte går som man vill? 

Jo, man inväntar svar från coach och se hur planen kommer justeras, och fortsätter ånga på med planen tillsvidare. Kanske man inte är superdupermotiverad och har studs i stegen, men alla dagar kan ju givetvis inte vara sådana. Jag har haft väldigt, väldigt många suveräna dagar under denna tävlingsprep, så det var väl dags nu (; 

Med detta sagt, så ska jag fixa med en skoluppgift tills klockan slår 07:00. Då tar jag en timmes paus för att ladda upp inför jobbdagen med frukost och lite TV. 

IMG 6696