Untitled5

Visa alla inlägg skrivna februari 2022

Jag fick också en fastlagsbulle

Skrivet av Daniela Krooks 24.02.2022

Kategorier:

Hur länge som helst har bageriet Fabrique kallat mitt namn, som ett svenskt beacon in the dark. Vad som hindrat mig är att jag typ aldrig har vägarna förbi W 14th St, så ur ett transportperspektiv har jag aldrig tagit mig tiden. 

Igår efter jobbet, dock, så tänkte jag att nu jäklar är det dags. Så jag tog en liten detour via West Village för att äntligen plocka upp tre saker: en fastlagsbulle, en chokladboll, och en kanelbulle. Så otroligt hemtrevligt och gott! Dock vill jag ju flagga att jag föredrar sylt i mina fastlagsbullar, så mandelmassan var förväntad men inte lika god (; 

Locket var som vanligt helt förträffligt. 

Screen Shot 2022 02 24 at 9.10.50 AM


Virtuellt eller in-office jobb?

Skrivet av Daniela Krooks 18.02.2022

Kategorier:

Alltså, underligt hörni. Det första året av pandemin och det tillhörande "work from home"-kravet var jag SÅ emot att behöva jobba hemifrån, och var så taggad på att äntligen få återvända till jobbet.

Nu är jag nästan tvärtom; även om jag fortfarande ser det ljusa i att behöva jobba på kontoret eller motsvarande - mest på grund av den sociala aspekten av jobb - så är jag nu väldigt för att jobba hemifrån. 

Det öppnar så himla många dörrar när det kommer till var man kan bosätta sig, eller att resa hem och hälsa på utan att behöva ta ut semesterdagar, eller att kunna snabbt ta hand om sin familj, barn, husdjur osv ifall de behöver något. 

Eller som idag, när jag kunde rulla ur sängen, börja jobba, och ta en paus för att springa över gatan för att kasta in tvätten vid våran lokala laundromat. 

Igår var jag faktiskt in till kontoret och jobbade (i nuläget är det mestadels "åk dit om du vill"-basis, så de flesta veckor åker jag inte). Jag ångrade det direkt haha, för mina fötter gick typ sönder och jag blödde i skorna hela dagen. Bara en sån liten grej blir ju direkt mycket svårare när man inte är hemmavid. Detta sagt, så var det ju ändå väldigt roligt att klä upp sig för engångsskull. 

Screen Shot 2022 02 18 at 12.36.48 PM


Mitten av februari-uppdatering

Skrivet av Daniela Krooks 15.02.2022

Kategorier:

Hoppas ni alla hade en riktigt trevlig alla hjärtans dag! Vi firade lugnt med jobb och träning som vanligt, och sen lite (eller mycket) sushi.  

I skrivande stund är det tisdag eftermiddag, och jag ska snart ta mitt pick och pack för att gnata iväg till gymmet. Överkropp, stretching och poseringsträning står på schemat idag, och dessutom vid ett sprillans nytt gym! 

Det har varit en svår väg att gå, det där med att hitta ett gym som kan ge mig "allt" jag behöver. Kan inte påstå att detta gymmet gör det, men det checkar av de flesta boxarna (bra utrustning, en sal att poseringsträna i, ett par hörn för stretching, bra commute). Dessutom får man tillgång till hela 3 anläggningar, varav ett är i Financial District där jag jobbar.

Så förhoppningsvis har jag nu löst gymbiten inför min 2022-säsong! Ett plus är ju också att det primära gymmet jag kommer börja gå till ligger i ett av mina favoritområden, Chelsea. Så i brist på annat bildmaterial så bjuder jag av två telefonbilder jag tog igår efter gymmet, hehe. 

Screen Shot 2022 02 15 at 4.08.10 PMScreen Shot 2022 02 15 at 4.07.43 PM

 


En riktig self-care-sunday

Skrivet av Daniela Krooks 07.02.2022

Kategorier:

Hej alla skatter! 

Hoppas ni alla har haft en gemytlig helg. Själv hade jag en väldigt kaotisk lördag eftersom mitt kreditkort blev stulet och någon shoppade loss med det. Himla massa ringande fram och tillbaka till banken och olika företag, men förhoppningsvis så händer det inte igen.

Första gången detta har hänt för mig, och det känns så kränkande på något sätt. Det kryper i kroppen när jag loggar in på min AmEx-app och ser alla jävla charges som den där personen gjorde. Så det förstörde min lördag, haha.

Men vi försökte göra det bästa av en dålig dag, tog en promenad jag och Ardi, hämtade lite kinesisk, flottig, underbar mat från en restaurang på vårt kvarter, och kollade på Modern Family. Efter det drack jag två glas vin medan jag maratonkollade The woman in the house across the street from the girl in the window. Har nån av er sett den? Riktigt bra serie faktiskt, speciellt om man läst boken! Hehe. 

Idag är det söndag, och jag har verkligen tagit vara på min tid. Jag har städat, kört poseringsträning, stretchat, gått på promenad, och jobbat massor på en logo för ett freelancing-uppdrag jag har. Nu precis kommer jag från att ha tagit ett långt bad, smort in hela kroppen, och doftar nu som en blomma. Dags att äta en liten kvällsbit och sen lägga sig tidigt med en bok! 

Screen Shot 2022 02 06 at 8.14.17 PMScreen Shot 2022 02 06 at 8.13.59 PM


En vanlig, hederlig vlogg

Skrivet av Daniela Krooks 04.02.2022

Kategorier: