Untitled5

Från oss alla, till er alla

Skrivet av Daniela Krooks 14.12.2021

Kategorier:

En riktigt god jul i förskott! 

Vi tog nämligen våra årliga julfoton i helgen, hehe. Inte alls förberett och jag hade precis stampat av mig duschvattnet, men ville passa på att plåta den medan jag fortfarande kom ihåg. Så här sitter vi med halvvått hår och munter uppsyn!

(första bilden uppladdad endast för att Ardi är snygg och Carter är otroligt gullig.)

familyxmasphoto6familyxmasphoto1

Det är även officiellt en vecka kvar tills jag förhoppningsvis sitter på flygplatsen och inväntar mitt flyg till Paris (och sen Helsingfors, såklart). Med tanke på rådande virusvarianter och nya lagar som flängs fram och tillbaka är jag rätt nervös, men jag hoppas att allting ordnar sig och att jag infinner mig i Österbotten framför någon brasa med lite Juhlamokka om cirka 8 dagar. 

 


Mera NYC-jul-vibes

Skrivet av Daniela Krooks 06.12.2021

Kategorier:

I helgen har vi än en gång jagat julpynt, haha! Både bokstavligt talat men även bara trevlig mysbelysning runtom i staden.

Jag ville också införskaffa mig något trevligt granpynt som julklapp till en av mina familjemedlemmar där hemma, så jag och Ardi var till Bryant Park's Winter Village för typ fjärde gången heheh. Vi var även till Rockefeller Center för att spana in den lilla granen, insupa atmosfären på ett överraskat 5th Ave, och så vidare. 

Idag, söndag, så hoppade jag på tåget för att möta upp min USA-familj som jag au pairade hos för några år sedan. Vi har inte setts sedan i somras, så nu var det verkligen dags!

Vi träffades vid South Street Seaport, gick runt, åt hot dogs, drack kaffe, och sen tog vi tunnelbanan upp till mitt kvarter så att de kunde träffa våra katter och spana in vår lägenhet.

Så mysig helg och jag känner mig helt redo att attackera inkommande vecka! Speciellt efter ett långt, avkopplande bad som kommer ske inom approx. en timme. Hehe. 

IMG 8838IMG 8822IMG 8845IMG 8841IMG 8831


Vår thanksgiving-helg

Skrivet av Daniela Krooks 28.11.2021

Kategorier:

Jag och Ardi har firat en hop Thanksgivingar tillsammans, men vi har aldrig riktigt spikat ned någon rutin. Vanligtvis så ska man ju samlas med familj och vänner och så vidare, men vi har aldrig riktigt haft möjlighet till det. Istället hittar vi på något roligt, vad det nu än kan vara. 

I år bestämde vi oss för att träna, och sen gå på promenad ner till Hudson River för att se på solnedgången. Något så enkelt som gjorde hela dagen helt magisk!

Efter träningen svängde vi in till en deli (tänk typ en 24/7 R-kiosk med avancerat utbud och väldigt, väldigt skickligt gjorda sandwiches) och beställde varsin "chopped cheese". Jag lärde mig nyligen att detta är en väldigt typisk "hood"-föda, som alla i The Bronx och Harlem känner till och älskar. Det är i stort sett en upphuggen hamburgare inuti en bun. 

IMG 8438IMG 8413IMG 8400IMG 8391IMG 8388IMG 8397

Resten av helgen har bestått av massor trevliga äventyr runtom i staden. Bland annat så drack vi otroligt goda frozen margaritas, kollade på Saks Fifth Ave's julshow, byggde min garderob, jag blev is-blond igen, och så träffade jag Katelin för lite spontan söndagsvandring i Soho. 

IMG 8568IMG 8488IMG 8482IMG 8606


Julbelysningen vid Hudson Yards

Skrivet av Daniela Krooks 21.11.2021

Kategorier:

Denna lördag for jag och Ardi ut på äventyr, under vilket åtminstone jag hade siktet på ett enda event: hitta julbelysning.

Lyckligtvis är Instagram fullsmockat av hundratals happenings runtom NYC, så det var inte helt omöjligt att hitta ställen som redan plockat fram ljusslingorna runtom i staden. 

Bästa stället, som jag faktiskt inte besökt hittills i livet, är Hudson Yards. Det är ett litet område kring W 30-ish, med utsikt över New Jersey's kustremsa (typ). Där finns bland annat The Vessel vilket är en populär turistattraktion, och även The Edge.

Precis där ligger också ett köpcentrum, The Shops at Hudson Yards, vilket var vår preliminära destination. Helt OTROLIGT vackert dekorerat med fairy lights överallt, jättebra shopping, och härlig julmusik.

Jag kan härmed deklarera att julfeelis-inställningen ligger på ON, just nu. Nästa helg är det Thanksgiving, vilket betyder att vi ska julpynta här hemma hihi! 

IMG 8274IMG 8272IMG 8270IMG 8265


Hallå 2021

Skrivet av Daniela Krooks 07.01.2021

Kategorier:

Hej på er, och gott nytt år! 

Hoppas ni alla hade en riktigt skön avslutning på 2020 och har fått starta det nya året på bästa sätt. Själv hade jag en riktigt mysig nyårsafton; vi gjorde våra wishlanterns likt alla andra år, drack lite vin, kollade TV, och såg till att vara vakna till typ 00:01 haha. 

Det nya året har startats på ett bra sätt också; bockar av olika milstolpar mot mina 2021-mål, planerar, kör vidare. Det känns riktigt bra! Till exempel hade jag som mål att gå till en kiropraktor detta år, vilket jag gjorde i tisdags. Han tog tillochmed röntgenbilder på min rygg, vilket vi ska kolla på under vårt follow-up appointment idag. Hoppas det inte ser alltför illa ut! 

Vi har även tränat, och varit till Ikea såklart heheh. Vi köpte en sänggavel, vilket låg och huttrade på vår 2020-lista. De hade ett galet nedsatt pris på den vi alltid spanat in, så vi körde hårt på den. Jag har även lagt upp lite planer med min coach vad gäller 2021-tävlingssäsongen. Vi har några ungefärliga milstolpar utlagda och jag är så exalterad inför kommande säsong! 

Hur har ni startat året? <3

IMG 5977IMG 6066IMG 6138Screen Shot 2021 01 07 at 5.53.56 AM


Julafton och Juldagen

Skrivet av Daniela Krooks 25.12.2020

Kategorier:
Taggar:

God jul, vänner! 

Vilken himla mysig jul det blev! Det är ju fortfarande tekniskt sett jul; i skrivande stund är det den 25e, och här är klockan cirka 16:30. Men jag har faktiskt nästan alltid checkat ut runt den här tiden på eftermiddagen under juldagen hahah, jag sätter liksom allt mitt firande på den 24e. Lite opassande med tanke på att alla i USA firar på juldagen, men jag & Ardi kan väl tillämpa våra egna kutymer. 

Igår, alltså julafton, åkte jag till gymmet supertidigt eftersom de skulle stänga tidigt och jag jobbade. Sen under mitt jobbpass fick vi reda på att bossen tyckte att vi alla skulle få sluta tidigare! En riktigt mysig överraskning, och dessutom tyckte Ardis boss likadant. Galet trevligt. Så vi åkte till Target för att vandra omkring i lugn och ro, och senare på kvällen kom snön *hjärtögon*. Vi pälsade på oss, svängde via Starbucks för att plocka upp en peppermint cinnamon Latte, och så åkte vi till The Commons för att kolla på julbelysningen där medan snön yrde omkring oss. Så. Mysigt. 

Idag har vi tagit det lugnt, tränat tillsammans i vardagsrummet, spelat lite spel, och så ska vi ha filmkväll om ett tag. 

Hoppas att ni alla fick känna av kärlek & värme denna julhelgen, och att ni har hälsan i behåll. <3
PS. Om någon drar och shoppar på mellandagsrea snälla skicka videos från Cubus eller Gina Tricot. OTROLIG längtan till dom specifika butikerna av nån superunderlig orsak lol 

Screen Shot 2020 12 25 at 2.02.55 PMScreen Shot 2020 12 25 at 2.03.48 PM