Untitled5

Konsten att gå ut och fira under tävlingsdiet

Skrivet av Daniela Krooks 04.04.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Min man fyller år kommande vecka, och traditionerna trogna så viger vi en hel dag åt att fira den som fyller år. Min senaste födelsedag var på en tisdag, så då firade vi hela lördagen innan, och sen gjorde vi inte speciellt mycket på själva födelsedagsdagen eftersom det var en vanlig vardag. Hans födelsedag är på torsdag, så då firade vi igår, lördag! 

IMG 8526

Jag har länge vetat om att jag skulle vara djupt inne i min tävlingsprep-säsong när hans födelsedag rullar in, så jag har planerat på förhand hur vi ska fira och vart vi ska gå, samtidigt som jag så klart ser till att det är ställen han vill gå till. Att gå ut och käka / leva lajf när man firar födelsedagar hör liksom till!

Planering är A och O när det kommer till att äta ute under tävlingsdiet. Personligen så är min tävlingsprep inte riktigt likadant som en "normal" diet där man kan unna sig cheatmeals, cheatdays, eller dylikt, utan jag följer ett strikt antal kolhydrater, fett, och protein per dag och därmed basta. Det är alltså upp till mig vad jag äter, så länge att det passar mina makronutrienter. 

Ställe nummer ett som vi åt "brunch" på är ett bagelställe som vi även gästade på min födelsedag. Det är typ världens bästa bagels, helt seriöst. The Lox Bagel Shop heter stället och ligger i Short North, om ni någonsin har vägarna förbi Columbus, hehe! Jag beställde en plain bagel med cream cheese vid sidan om (som jag inte använde). Sen tog jag med mig ett eget "cheese spread", som jag använder dagligen och som är väldigt kalorisnålt. Otroligt gott och roligt att kunna "vara med"! På bilden nedan ser ni en skymt av min ost inuti min Balenciaga. Såsom man bör.

IMG 8531IMG 8535IMG 8541IMG 8546

Nästa ställe vi käkade på var Cracker Barrel till middag, vilket är en restaurangkedja som serverar "normal" mat. Ardi har pratat om det stället ett tag eftersom vi åt där under vår roadtrip till Pennsylvania i vintras, så det var spikat och klart!

Jag gick in på deras hemsida och gick igenom deras meny på förhand. Saker jag sökte efter var: icke friterat, icke "breaded",  helst ingen glaze eller BBQ-style. Det eliminerade det mesta (heheh) och eftersom mina fett-makros är ganska låga så fick jag även utesluta de flesta kött- och fläskprodukterna. Kvar lämnar alltså kyckling, kalkon, eller fisk. All deras kyckling var antingen brödad eller hade en BBQ-glaze på sig, så det fick bli grillad catfish för min del! Som sides valde jag gröna bönor och pinto-bönor; väldigt lätta att "track" och dessutom inte tillagade på något mystiskt vis. 

IMG 0054

Så, summan av kardemumman ifall du råkar vara på en striktare form av diet (som inte innehåller cheat meals eller cheat days) men ändå vill kunna gå ut och fira med vänner och familj är: 

  • Planera i förväg! Kolla på menyer, analysera vad rätter har för sorts såser eller andra tillägg, och se om du eventuellt kommer kunna byta ut "sides" till andra 
  • Ta med dig eget pålägg/dressing/whatever, om det de erbjuder ser ut att innehålla lite för kaloririka grejer. Be att få det "on the side", om något 
  • Keep it simple. Beställ helst något okomplicerat var det mesta går att separera; t.ex. inte en tacobowl med 15 olika ingredienser. Det gör att det blir väldigt svårt att "bokföra" och logga i MyFitnessPal eller annan app 
  • Framförallt, fokusera och njut av stunden, atmosfären & sällskapet! 

IMG 8549

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar