Untitled5

Ny vecka, ny peak week

Skrivet av Daniela Krooks 08.05.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Hej på er allihopa, hoppas ni har en trevlig start på helgen! 

Det är alltså lördag morgon nu, och jag har precis rullat ur sängen efter 9 timmars sömn. Otroligt skönt att surfa på en "brasömn"-streak! 

Peak week börjar idag, vilket i stora drag betyder "veckan innan tävlingen" när man preppar det allra sista med kroppen. Det betyder olika för olika atleter men jag skulle påstå att de allra flesta sporter har någon form av peak week. I bodybuildingvärlden betyder det oftast att man manipulerar kolhydrater, vatten, och/eller sodium, för att se så bra ut som möjligt på tävlingsdagen. 

I mitt fall betyder det att min träningsintensitet trappas ned för att minska inflammationen i kroppen som uppstår av hård träning. Så lugna promenader och lätta träningspass för min del! I matväg så har vi dragit ned lite mer på kolhydraterna eftersom jag fortfarande har lite fett och vatten som vi skulle vilja skala av innan tävlingen. Inga mirakelpiller eller nåt sånt haha, bara lite kolhydratstömning och så får vi se sen hur det blir med vatten närmare tävlingsdagen (fredag kommande vecka). 

Jag kommer att flyga ned till South Carolina på onsdagen, vilken jag ser så mycket fram emot! Jag har varit till North Carolina och jag ÄLSKADE den staten, så jag kan föreställa mig att jag kommer superälska SC också. Det är någon speciellt med strand-stater som bara ger mig lugn i själen. Det är kanske så när man är uppvuxen på kusten i Vasa och Oravais. Havet nära osv (; 

4CA85157 FEC4 4D05 A3B5 F703307BF7B2

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar