Untitled5

En lycklig morgon

Skrivet av Daniela Krooks 31.05.2021

Hej vänner!

Här sitter jag en ledig måndag morgon och avnjuter stillheten. Jag har haft en helt magisk morgon fylld med glädje; jag känner mig helt enkelt väldigt lycklig och exalterad idag. Bara sådär! Helt fantastiskt. 

Jag startade morgonen med mina "stomach vacuums", vad det nu kan heta på svenska. Det är alltså när man tömmer magen på luft, och sen suger in för kung och fosterland. En väldigt ancient form av 'inre magmuskelträning' som många bodybuilders gör eftersom det hjälper att få den där fina midjan, framförallt när man har lågt fett%. 

Sen smättade jag på kaffekokaren, hoppade i kläderna, och begav mig ut på en morgonpromenix i soluppgången. Just nu har jag lågintensiv cardio på schemat, vilket innebär att jag kan promenera utomhus och tillochmed ta med mig kaffekoppen. 

När jag kom tillbaks hem 50 minuter senare så satte jag mig på terrassen och fyllde i min AM Journaling. Jag har en "guidad" dagbok där det finns både morgon- och kvällsmeditationer för att reflektera över hur man vill att dagen ska gå och hur den har gått. Det har varit en rutin jag implementerat i samband med mitt anti-stress-projekt och det är verkligen hur mysigt som helst. 

Nu ska jag dyka ned i mina skoluppgifter och verkligen försöka ge järnet för att få till bra resultat på båda uppgifterna. Deadline för kurserna är på fredag, och sen tar vi sommarlov! Om båda är godkända betyder det att jag officiellt klarat av första året som heltidsstudent och heltidsjobbare. Är så stolt över mig själv, om man får toot my own horn litegrann, och så himla glad över att jag bestämde mig för att pröva på livet som 200%-are, haha. 

Screen Shot 2021 05 31 at 8.29.00 AMIMG 2017


Om superproduktiva söndagar

Skrivet av Daniela Krooks 07.02.2021 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Ja hörni, här har ni var jag befinner mig just nu varje ledig minut:

IMG 7041

Med Illustrator, kaffe, och pluggmaterial kors och tvärs, haha. Typ så!

I övrigt tränar jag ju såklart också utöver mitt vanliga 8-17 jobbfönster, så det blir ganska tight med tid ibland. Därför använder jag söndagar till att plugga från soluppgång till solnedgång. På så vis kommer jag ikapp litegrann eftersom jag varken tränar eller jobbar på söndagar. Och sen kan man starta nästa vecka på en god fot! 

I mitten av veckan ungefär så skapade jag en prioritetslista för denna söndag; vad är viktigast för mig att få klart under söndagen? Det hjälper mig att sätta upp en mer realistisk plan för de pyttefå timmar jag har under måndag-fredagsfönstret. Jag rangordnade dem också så att så länge jag får mina topp 3 gjorda så kan jag kalla det en succéartad dag. Mina topp 3 för idag är: 

  1. Skriv färdigt en story jag jobbat på och lämna in den 
  2. För webbdesign-kursen: skriv färdigt rapport och skapa presentation i InDesign
  3. För grafisk design-kursen: skapa färdigt alla illustrationer, fixa med fonter och färgpaletter, och skriv rapport över arbetet + lämna in

Fixar jag alla dessa tre så tycker jag att det varit en PERFEKT söndag. Det + kaffe och lite katt&ardi-mys är allt som krävs (;

 


Ett skoj mejl att få...

Skrivet av Daniela Krooks 12.01.2021

Kategorier:

...är ju verkligen det som säger "tjaba, du är godkänd i kursen" (lite omformulerat, då). 

Det betyder alltså att jag officiellt är klar med första terminen som heltidsstudent!

Jag var verkligen sjukt skeptisk till huruvida jag skulle klara av att balansera heltidsjobb och heltidsstudier (och heltidssatsning på bodybuilding heh), men det har gått mycket bättre än jag förväntade mig hittills iallafall! Kanske får äta upp dom orden när tävlingssäsongen drar igång, men just nu går det iallafall riktigt bra. 

Kurserna som vi kommer läsa nu under våren är dessutom nära hjärtat; grafisk design, och mera webbdesign. Jag är superduper pepp! 

399B8A90 5E6F 4819 81E6 BCAC2F6BDBA5


Nu är allt inlämnat!

Skrivet av Daniela Krooks 11.12.2020

Kategorier:

Wohoo, "submit"-knappen är nedtryckt och jag glider in som på ett bananskal rakt på en tredagarshelg! 

Vet knappt hur jag ska bete mig. Nya kursen startar förvisso på måndag, men i 2.5 hela dagar kommer jag inte ha ett dyft skolarbete att tänka på. Det är ganska galet. 

Hur ska detta firas då? Julfilmer, långa träningspass, och att läsa för nöjes skull.

IMG 5269

Några saker som jag också velat göra huuur länge som helst är att fixa mina naglar, spela The Sims, och sova utan alarm. Jag tror att det kommer att bli en hemskt mysig helg.  


Stressveckan

Skrivet av Daniela Krooks 05.09.2020

Kategorier:

God morgon fina människor! 

Veckan som har passerat var typ den stressigaste veckan år 2020.

För det första började ju skolan, för det andra blev jag inkallad till kontoret under hela veckans gång istället för WFH (Work From Home) eftersom jag skulle träna upp nyanställda, och för det tredje blev lite extra träningstid inlagd efter tisdagens check-ins med coach.

Jag älskade att åka in till kontoret igen och se allihopa - som jag saknar det stället! Men det tar automatiskt 2 extra timmar tid ur en dag att göra sig klar för jobbet, preppa matlådor, åka dit, osv. Inte direkt idealt eftersom jag spenderade varje ledig minut på att studera eller träna. Tidsprioritering var A och O för att få alla mina 3 stolpar att hållas upprätta - det, och att bortprioritera saker såsom sömn (dumt, men nödvändigt denna vecka). Skolböcker lästes under lunchrasten, 4am zoom-möten, mat på stående fot... sånt. Haha. 

Men nu är veckan avrundad och det är helgdags! Hoppas ni alla har haft en trevlig start på lördagen. Själv tog jag sovmorgon till 730, och sitter nu och gurglar i mig en kaffekopp. Idag är en stor dag som jag väntat på i ungefär 6 månader sen jag bokade tiden - min hårfixardag! Stay tuned! 

IMG 1858IMG 1838


Skolan börjar imorgon!

Skrivet av Daniela Krooks 30.08.2020

Kategorier:

Hej alla fina människor!

Fyra dagar ledigt på raken - när hände det senast? Helt otroligt lugnande för själen och jag har haft helt fantastiskt fina dagar. 

Nu sitter jag här vid mitt gamla skrivbord som vi har placerat i sovrummet. Det är litet och trångt men ger mig ett tyst litet hörn där jag kan skapa, prata, fixa naglarna, eller vadsomhelst. Så precis det har jag gjort idag! 

IMG 1780 2

Min lilla pyttesemester lider mot sitt slut och imorgon återvänder jag till jobbet, så idag kommer jag fokusera på att ladda upp inför skolstarten imorgon. Jag har fixat Photoshop, kollat in läroplattformer, noterat deadlines, och första Zoom-konferensen. 10 på morgonen i Sverige vilket betyder fyra på morgonen lokal tid, förresten. Men det blir ju jättebra (; 

Jag är superpeppad på att komma igång! Jag älskar att skapa - bild, video, text, you name it - så detta programmet kommer passa mig helt utmärkt hoppas jag. Digital Design är det som jag kommer att studera, via Högskolan Kristianstad!

Nu ska jag passa på att skriva lite, och senare kanske ladda upp lite bilder från våran halvspontana roadtrip till Chicago i fredags. Stay tuned!