Untitled5

Alla mina anteckningsböcker

Skrivet av Daniela Krooks 29.05.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Anteckningsbokälskande människor, se hit!

Jag fick en fråga häromdagen om mina anteckningsböcker; vilka jag har, vad jag skriver i dem. Kul fråga, tänkte jag. Så här är mina topp 7 (haha) mest använda och vilket syfte de för med sig! En del är slitna av åratals användning, eller te-spillningar, eller flitigt bruk. Men det är väl så det ska vara. 

Untitled 2DSC 0079 2DSC 0080 2

Den här används varje dag, flera gånger per dag. Den har visat sig vara otroligt nödvändig för mina nästintill maniska planeringsinstinkter. Ibland bläddrar jag fram flera dagar för att skriva ned nåt jag vill få gjort under helgen, t.ex. Älskar denna så mycket. 

NADSC 0086DSC 0087

Varje år gör jag det till en himla stor grej att välja ut en kalender. Det ska vara en motiverande, stilren, fräsch, annorlunda kalender varje år utan några undantag. Årets kalender är nog en av favoriterna. Jag gillar hur många ställen man kan skriva på, alla månadsgenomgångar, och hur man får reflektera på varje uppslag. 

NA 2DSC 0090

Denna bok innehåller allt från recept till random planeringar till nyårslöften och kroppsmått. En salig blandning, uppenbarligen. 

NA 3DSC 0093DSC 0092

Detta är nog den äldsta jag har, tror jag. Har skrivit I den sen 2015, haha! Här ovan är samples från min packlista inför bikini-tävlingen 2015, och allt jag hade cravings för som jag tänkte att jag bara måååste få äta efteråt, haha. Häri finns mina livsplaneringar, kartor, pro/con-listor, mina tvivel, mina mål... En stor del av de senaste 5 åren. 

NA 4DSC 0096

Här är väl lite av en 2.0 version av den föregående. Listor, planer, idéer, random tankar. Allting som går häri bidrar till en klarare hjärna och får mig att slappna av. Jag har ofta väldigt många bollar i luften och att hålla koll på vad som måste göras, eller bara omstrukturera tankebanor, är viktigt för att jag ska hålla mig zen.

NA 5DSC 0099

Jag är riktigt fascinerad av kalligrafi och har ett litet set av kalligrafipennor som jag skriver med varje dag men som jag också övar med i denna sketchbok. Den har lite tjockare papper vilket gör det väldigt trevligt att skriva på.

NA 6

Sist men inte minst! Min "tacksamhets-journal". Helt enkelt var jag skriver ned tre saker jag är tacksam för i stunden. Det är ett bra sätt att hitta perspektiv, och det är roligt att bläddra tillbaka och se vad du skrev ned i januari, exempelvis. Det är lätt att ta saker för givet och inte ens reflektera över hur glad och tacksam man är över den saken längre efter att en viss tid har gått. 


Kärlekshistorien om mina Fila’s

Skrivet av Daniela Krooks 20.10.2019

Kategorier:
Taggar:

Denna händelse summerar exakt varför jag föll för denna karl, och varför han är bäst i världen noll protest.

Vi har bara lördagar ihop, eftersom Ardi jobbar på söndagar. Det betyder att vi alltid försöker klämma in så mycket bonding vi bara kan under lördagar.

Denna lördag var inget undantag. Vi hade spenderat några timmar på marknaden och mina skor var riktigt ovänliga. De klämde på ett konstigt ställe och skaftet skar in i min fotled så att ett sår hade bildats. Vi hade planerat att åka till ett shoppingcenter och Ikea efteråt, och jag försökte hålla god min men han märkte ju såklart min lilla halt. Plus att jag kanske klagade litegrann. Hehe.

Vi åker till shoppingcentret, och jag bestämmer mig för att power through. Vi hoppar in i bilen och börjar rulla mot Ikea när han övertalar mig att sticka in till den bredvidliggande skobutiken för att köpa ett par bättre skor. Jag hade ändå fantiserat om ett par bättre jobbskor, så jag håller med.

Väl inne ser jag dem. Fila. Dom där arma skorna som var och varannan kvinna äger som jag bara känner att jag måste få köpa. Givetvis har dom inte min storlek. Jag vandrar omkring och överväger diverse skitskor som skulle duga för stunden som inte var speciellt dyra. Ardi säger nej, let’s go somewhere else. Hade han inte sagt det hade jag nog köpt dom där skorna som jag förmodligen aldrig hade använt igen från barnavdelningens reahyllor.

Så vi går till en annan butik där the shoe selection är riktigt bajs. Vi snackar typ tre stövletter och några gråmelerade lenkkitossor. Jag prövar ändå ett par skor som ser ut som en strumpa med skobotten på och tänker Whatever man, I’ll get these. Men Ardi, han har redan tagit reda på att Fila-skorna finns i butiken bredvid butiken, och erbjuder sig att gå och kolla storlekarna för att jag inte ska behöva gå i onödan.

Jag kommer ändå medhaltandes, och där var dom. Fila i storlek 8. Dom var lite smutsiga. Ardi går och hämtar ett annat par. Och sen erbjuder han sig att gå och hämta bilen medan jag står i kassakön. Och vet ni, han var exakt lika glad som jag. Mikä mies. 

IMG 2671


Mitt amerikanska tangentbord

Skrivet av Daniela Krooks 10.09.2019

Kategorier:

Jag skriver med svenskt tangentbord tack vare en fantastisk hemsida som relativt lätt kan hjälpa mig att åstadkomma å, ä, ö med hjälp av lite extra knappande. 

Jag har inte alltid behövt använda mig av denna funktion, men min svenska laptop har officiellt lagts på hyllan och det är nu 3 år sedan jag flyttade från Sverige till USA. 

Min man, Ardi, är hur jag ens fann den hemsidan. Han är sån, ni vet. Han kämpar in i det glödhetaste för att hjälpa mig. Det är väl orsak nummer 4232 till varför jag gifte mig med honom för lite över ett år sedan. 

Annars så är jag rätt bekväm med amerikanska tangentbord nuförtiden. Jag tror att det beror på mitt jobb; jag skriver otroligt mycket. Min WPM (jag skrev WTF per automatik, men jag lovar, mitt jobb är fantastiskt) är off the charts, faktiskt. Jobbar gör jag varje måndag till fredag, på Rogue Fitness. 

Tangentbordet används också väldigt frekvent under höstterminer och vårterminer när jag studerar Creative Writing. Jag tänker att jag kan använda detta som ett mera permanent sätt att beskriva min studiesituation, eftersom jag redan läst 1 termin, och nu äntrar termin 2. 

När jag inte finns nära ett tangentbord, är jag svinfokuserad på antingen, A) en skivstång, eller B) smink, samt C) hundar som inte är mina. 

I skrivande stund sitter jag med tangentbordet (samt tillhörande laptop) i famnen, med min katt till höger och min karl till vänster. Han spelar upp en video om finska svordomar, faktiskt. Det är fan inte enkelt att förklara bort finska svordomar, hörni. 

 

Om det känns jobbigt att läsa ovan, följer samma information (ish) i bildform nedan.

IMG 1070IMG 0438 1IMG 5292