Untitled5

Studera heltid på distans?

Skrivet av Daniela Krooks 16.07.2020 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Som ni kanske vet så hade ju Sveriges alla universitet precis sin antagningsrunda inför höstterminen 2020. Jag ansökte faktiskt till ett par distansutbildningar och kurser, och blev antagen till ett program. 

Jag har ju läst 2 terminer halvtidskurser på distans förra året - då läste jag Creative writing 1 och 2 via Malmö universitet. Det gick jättebra att göra vid sidan av jobbet några dagar i veckan och man fick klämma ur sig det mesta under helgerna.

Men jag är lite fundersam över om jag verkligen kommer hinna plugga på HELTID vid sidan av jobbet. Plus tidsskillnaden om det råkar vara livesända föreläsningar. 

Jag har ju redan en kandidatexamen så jag behöver egentligen inte en till hehe. Men ämnet är helt annorlunda och skulle öppna lite fler dörrar rent karriärsmässigt, plus att jag älskar att plugga och lära mig. Så jag tror jag vill börja iallafall, och försöka se om jag kommer att kunna få det att funka. 

Har någon av er erfarenhet av att plugga heltid på distans, samt även jobba på heltid? Har det fungerat/inte fungerat? 

IMG 8624

Kommentarer

  • Emilia 21/07/2020 10:45am (3 år sen)

    Jag studerar heltid på distans och jobbar samtidigt. Det är stundtals tufft, men inget jag ångrar — tvärtom, då jag får utveckla mig själv och lära mig saker som jag är intresserad av. :)

    • Daniela Krooks 21/07/2020 1:42pm (3 år sen)

      Åh, intressant! Ja men exakt de e lite de jag tänker också - det är ju aldrig som att det är en DÅLIG sak att lära sig mera! Speciellt om ämnet är intressant är det väl knappt kallat "plugg" i den tråkiga bemärkelsen iallafall ;)

Skriv en kommentar