Untitled5

Summering av tävlingshelgen!

Skrivet av Daniela Krooks 10.08.2020 | 3 Kommentarer

Taggar:

Phewww VAR SKA MAN BÖRJA? 

Jag kan ju inleda med att säga att jag svävar på moln. Tävlingshelgen var helt otroligt fantastisk, och den tände en eld inom mig som gör att jag intensivt, passionerat, och fullständigt vill göra detta igen. Hehe. Men mer om framtidsplaner senare! 

Jag har mest filmat under helgen så jag har inte jättemånga foton och jag väntar ännu på att få mina officiella stage shots. Om du är nyfiken så tycker jag att du ska kika in här igen senare i veckan när jag laddat upp min Show day-vlogg! Du kan även finna min Peak Week-vlogg HÄR: https://youtu.be/y6mxr-k8a_k
Men under tiden så kommer en liten summering med en hop foton här!

På fredagen, alltså dagen innan tävlingen, körde jag min sista cardio på morgonen, tog det lugnt, packade, tog en liten tupplur, och packade lite till. Sen styrde jag och Ardi kosan mot Dayton på eftermiddagen! Smuttade på kaffe, lyssnade på musik, njöt av spänningen. Jag kände mig ganska lugn och lyrisk, nästan. Äntligen var vi på väg och tävlingen skulle faktiskt bli av! 

IMG 1027IMG 1031

Väl framme i Dayton så checkade vi in vid hotellet, käkade lite, och så passade jag på att packa upp alla grejer. Definitivt en välsignelse att Ardi reser lätt när det kommer till packning HAHA. I min kommande videoblogg kommer ni se hur många väskor jag hade :'D girls gotta girl. 

Vid 16:40 var det dags för mitt första lager färg av tanning-företaget. Tack och lov var det bara två trappor ner, så jag tassade ner dit, noob-ade mig igenom min första tanning-upplevelse (LOL) och lärde mig en del. Typ att man inte ska sätta penis-skydd på fötterna. Sånt. 

Strax efter 17 var jag klar med tanningen och begav mig upp till inregistreringen. Det gick jättefort undan, och jag fick mitt första tävlingsnummer - 172! Sen gnatade jag ner till rummet igen, och vi spenderade resten av kvällen tillsammans framför TV:n och bara tog det lugnt. Kring 20:00 slank jag ner under täcket, ställde väckarklockan på 3:30, och sussade relativt sött. 

IMG 1062 3IMG 1045

Lördag morgon och jag strittade ur sängen så fort alarmet ringde 3:30. Så exalterad! Kokade mitt kaffe, valde ut en bra playlist, och inledde operation: tävlingslook. Sminket tog mig cirka 1.5 timme, vilket placerade mig i perfekt läge att pausa för mitt tanning-appointment klockan 6:00. Flipfloppade ner dit och hade en jättesmooth process denna gång (visste exakt vad som skulle läggas på fötterna och vart jag skulle stå). 

Sen gick jag upp till rummet igen, käkade en liten frukost, och fixade håret. Om ni kommer ihåg så hade jag ju utlyst tips om hur jag ska få mina lockar att hållas hela dagen eftersom mitt hår är så slinkigt, och jag kan härmed meddela att era tips funkade! Jag använde heat protectant och texture spray, och sen givetvis avslutade med hårspray. Gillade faktiskt mitt hår massor när jag kollade i spegeln och på videor off-stage, men jag var inte överförtjust i hur det såg ut på scenen. Jag kommer prata lite mer om det lite senare dock (; 

Hursomhelst - jag fixade håret, och sen vek jag in hela härligheten i en slags hårnäts-turban för att skydda håret från att falla ihop, eller färgas av min tanning. Gick mestadels runt så under dagen haha - invirad i bylsiga kläder för att skydda färgen, och attraktiv huvudbonad. 

IMG 1100IMG 1088

Klockan blev 8 på morgonen och det var dags för vårat Athlete's meeting. Efter det var det bara att dra på sig bikinin, fixa det sista, och bege sig ner backstage för pre-judging. Pre-judging är egentligen när domarna tar sitt beslut om vem som ska få vilken placering, och under finalerna KAN detta beslut ändras men oftast är det redan ganska bestämt.

Det var lite kaotiskt backstage som man kan förvänta sig när det kommer till tjejer, speglar, och bodybuilding. Alla var dock hur trevliga som helst och jag lärde känna massor av underbara människor. Är så himla full av kärlek till speciellt den delen av helgen - allt folk man träffade! Speciellt efter karantänsäsongen när man knappt träffat en endaste människa. 

Hursomhelst - klockan gick och det var dags att klämma i sig en riskaka och börja pumpa upp. Sen marscherade vi i samlad trupp till backstage bakom scen, radade upp oss, och vips var vi på scen! 

Det var nog här, eller strax innan vi tog stegen upp på scen, som jag insåg hur mycket jag älskade vad jag sysslade med precis i den stunden. Jag kände mig helt i extas. Jag älskar detta! Jag hade trott att jag skulle vara super-panikig och jättenervös, men ärligt talat var jag inte speciellt nervös alls. Jag kunde känna mina fötter, mitt ansikte skakade inte (vilket oftast händer när jag är nervös), och jag kände mig fullständigt närvarande på scenen. Jag är nog mest stolt över det av allt, om jag måste välja en sak. 

Efter prejudgingen var det en lång 5 timmars paus innan finalerna drog igång klockan 17. Jag käkade, tog lite powernaps, käkade igen, kollade Brooklyn Nine Nine med Ardi, tog det lugnt.

Sen fixade jag till håret och sminket igen innan vi drog ner backstage och det var dags för final! Jag hade igen jätteroligt både backstage och på scenen. Tog hem en andraplats vilket jag är så nöjd med! 

IMG 1128IMG 1166IMG 1201528DEF40 16D7 447D 960C 286EC3829513

Efter detta gick vi upp till hotellrummet, jag downade två Gatorades och åt lite pasta, haha! Käkade även lite godis och choklad, men försökte att inte trycka för mycket eftersom vi skulle åka till min favoritrestaurang - Texas Roadhouse. Åhhhh. Otroligt. Vi packade ihop våra grejer, checkade ut, och körde snabbt hem mot Columbus igen och till restaurangen. Fried pickles, deras legendariska buns, sallad, en steak, BBQ chicken, och house fries. Det ni. 

Sen åkte vi till Kroger för att snabbt inhandla lite föda, och så hem för att duscha, förtära efterrätt, klappa våra katter, och kolla TV. 

En helt perfekt dag. 

Kommentarer

 • Emilia 10/08/2020 2:35pm (3 år sen)

  Gratulerar! Väl gjort :) Glad för din skull.


  Skall man utmana sig själv att våga deltaga fast man har förfärlig scenskräck? Skillnader du noterat mellan tävling i Fin-USA? Är du nöjd med din tränare/dietist?

  • Daniela Krooks 11/08/2020 1:20pm (3 år sen)

   TACK! <3

   Jo men det tycker jag absolut. Scenskräck är nåt jag har jobbat på att få bort jättelänge eftersom jag tycker det vore nyttigt att vara bekväm inför folk i många situationer (framförallt vart jag vill karriärsmässigt).

   Intressant fråga dedär med FIN/USA! Det är otroligt många skillnader när det kommer till feelis, och antal tävlingar, och storlek på tävlingar. I Finland finns det bara en handfull tävlingar per år medan här I USA körs tävlingar flera gånger I månaden (I olika delstater då givetvis men ändå). Sen är poseringen också annorlunda I Europeiska tävlingar.

   Jag är riktigt nöjd med min tränare, men jag har inte jättemycket att jämföra med! Men jag tycker teamet har en smart approach och de bryr sig om min hälsa (hormonbalans, mentalitet, mål, etc). Så det är viktigt för mig!

 • Emilia 12/08/2020 4:17pm (3 år sen)

  Jag frågade, för jag har så hemsk scenskräck själv . Ser bara framför mig att jag skulle falla eller typ bikinisen skulle flyga av.... :DD Jag hör ju själv hur jag låter. Men jag tror som du att det är viktigt att utmana sig själv om det är för något som verkligen skulle föra en framåt.

  Problemet med val av tränaren för min del är att det börjar finnas så många utav dom. Alla säger lite olika om samma sak. Jag behöver verkligen någon som har kunskap om det hormonella också. Då man inte har extra pengar, så skulle man behöva träffa rätt ganska snabbt och inte behöva byta och byta.

  • Daniela Krooks 14/08/2020 2:07pm (3 år sen)

   Hahah det var också en av mina rädslor, typ en nip-slip :'D men det finns Bikini bite vilket jag använde på mina undisar, vilket är typ ett "lim" som håller bikinin på plats. Så således kan man fixa den biten!

   Jag förstår exakt vad du menar. För mig var det också viktigt att hitta nån som är evidensbaserad och som bryr sig om hur man mår och inte bara om hur man ser ut. Sen måste du också bestämma dig för om du vill ha en online-coach eller en in-person coach! Ifall du föredrar in-person drar det ju ner sökfältet rätt mycket, vilket kan vara både bra och dåligt.

 • Emilia 14/08/2020 7:30pm (3 år sen)

  Tack för svar. Så roligt då du svarar, du ger mig motivation:-)

Skriv en kommentar