2IMG 8192

Jobb hemifrån

Skrivet av Daniela Krooks 26.03.2020

Kategorier:

Saker och ting har eskalerat rätt fort sen mitt senaste inlägg. Vår guvernör i Ohio utlyste Shelter in Place, vilket då betyder att alla non-essential businesses måste stänga (inkl. gymmet jag nämnde, buhu). Vi tillhör inte den kategorin men eftersom vi tekniskt sett KAN jobba hemifrån, så gör vi det. Så sen i tisdags har jag set up shop i vårt lilla kontor här hemma. Det är ganska svårt utan mina stora monitors och mitt bekväma tangentbord, men vi får det att funka vänner.

Så de senaste dagarna har jag jobbat, kört cardio både utomhus och i vårt parkeringsgarage, kört lite överkropp med band här hemma, och panik-inköpt lite träningsredskap haha. Mer om det senare. 

Jag saknar verkligen världen just nu. Att bara kunna dra ut och hyra en scooter, glida till Short North, ta ett glas vin på en terass, strosa längs gatan och fönstershoppa... Det är grejer det. Å andra sidan är jag lättad över att få stanna hemma och säkerställa att jag verkligen gör allt jag kan för att inte sprida det vidare eller bli sjuk själv. Jag hoppas vi får bukt på detta snart. Tills dess så ska jag bara köra på, träna vad jag kan, jobba hårt, tvätta mina händer, och dra mitt strå till stacken. En bra tid för mänskligheten att reboota lite.

IMG 7718E9C4D868 7831 40E4 ABEE 60996ABBDA4E


Får man säga det högt?

Skrivet av Daniela Krooks 14.03.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Jag börjar faktiskt bli lite rädd nu. Rädd för att vi inte vet hur länge våra liv kommer stå pausade, för att vi inte vet exakt vad som kommer stängas ner, när, och hur länge. För att hela min familj är på andra sidan världen och jag är inte ens tillåten att resa dit. Rädd att bli sjuk såklart och passera det vidare. Det är helt enkelt många orosmoment som tvinnar mina hjärnsynapser.

Men vad kan vi egentligen göra, annat än att tvätta våra händer och leva våra liv? 

Här i Columbus var veckan rätt galen. Skolor stängdes, många har börjat jobba hemifrån, hela vårt headquarter var djupsanerat (eller vad nu det ordet kan vara), folk hamstrade konserver och non-perishables och kött som om sista dagen vore kommen. Kanske det känns så för många. I dagsläget kan jag inte säga att jag dömer någon. Vi är alla oroliga och vi har alla våra egna grejer som kanske stärker eller försvagar just hur allvarligt vi ser på situationen. Faktumet att saker stängs ner, länder hålls i karantän osv. säger mig att vi nog borde vara lite oroliga. Men inte hysteriska. This too shall pass. Kanske kommer vi ut på andra sidan med livsförändringar, eller en ny uppskattning för livet vi lever. Jag vet att personligen är jag så tacksam över vad jag har och jag hoppas att jag har allting kvar när stormen passerat. Ta hand om er där ute, tvätta händerna, ha en bra dag, och stay grounded. 

IMG 7036IMG 7037

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    


Älskade planering

Skrivet av Daniela Krooks 25.02.2020

Kategorier:

De senaste dagarna har vi shoppat, sovit, lekt med katterna, och tränat. Dessutom har det innefattat storstädning, och en hel del planering. Jag blir nästan lyrisk ibland av att vara superrigid i min planering haha. 

Exempelvis så är jag, och har alltid varit, en förespråkare av kalendrar. Den jag har just nu är super-extra; färgglad, motiverande, gjord för drömmaren och målsättaren. Älskar att börja min morgon med en kopp kaffe och skriva i den.

En annan strikt del av mitt liv just nu är kosthållning. Jag planerar de flesta målen relativt detaljerat, ser till att de alla innehåller bra med näring och macros, etc. Därför har jag nu behövt köpa en större lunchväska, hehe. Om jag tränar på morgonen innan jobbet ska oftast frukost, två mellanmål, och lunch rymmas med. 

62D68484 8751 4846 A7B5 3EB1C6FF453DIMG 6654IMG 6665

Dock kan jag i vissa fall se fler fördelar med att vara så oplanerad och spontan du bara kan bli; exempelvis när man är på semester eller umgås med vänner eller kör ett riktigt bra pass på gymmet eller brainstormar på jobbet. Så jag är väl nån sorts hybrid, då.


Livsdrömslistan

Skrivet av Daniela Krooks 24.01.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Ronja hade fyllt i en lista som gav mig riktig mysfeelis - en bucket list! Jag har tendens att sväva iväg och plita ned de mest radikala livsmålen (typ äga en Birkin Bag eller bo i en mansion nära bergen, ni vet), så jag försökte verkligen mitt bästa att hålla mig mer jordnära, hehe. 

Hit vill jag resa: 

Just nu är jag så himla insnöad på Arizona. Jag tycker det är typ den coolaste delstaten - men bör givetvis bekräfta. Så dit vill jag väldigt gärna resa inom den närmsta framtiden. Närmaste jag kommit är väl Kalifornien och Nevada, vilka också har jättefin natur. 

p8040512 58988bc89606ee53a3ace6d8

Det här vill jag äta: 

Fammos efterrättskvarg! Eller finsk julmat. 

En artist jag vill se live: 

Har inte så många kändisdrömmar, men det hade ju nog varit ultrafeelis att få se The Chainsmokers live. Eller Kanye.

Det här vill jag uppleva: 

Jag måste få bungee jump och fallskärmshoppa i mitt liv! 

img 8746 588b58e42a6b224ba3472c8a

Ett språk jag vill lära mig: 

Spanska vore trevligt och aktuellt att lära sig. 

En sport jag vill prova på: 

Jag tror att jag vill tävla i Wellness Fitness i nåt skede, faktiskt.

Här vill jag bo: 

Jag skulle gärna bo nära familjen; vare sig det är Ardi’s familj eller min egen. När jag säger “nära” så menar jag “relativt förmånligt att ta sig till varandra snabbt”. Exempelvis bo i Stockholm med enkla flygkopplingar till både New York och Österbotten, eller bo i New York med nära flyg till Skandinavien. Vi kommer aldrig att kunna vara inom köravstånd till båda våra familjer; det är bara sånt man får ta när man är tillsammans med en person från ett annat land. Men en sån lösning vore ideal; bo nära stor flygplats. Vi båda älskar stora städer också, så det går lite hand i hand. 

img 9037 5a4b965fe087c338f12cacc6

Den här boken vill jag läsa: 

Just nu läser jag himla mycket thrillers blandat med romantik. Jag tycker speciellt mycket om Kristin Hannah’s böcker, så jag skulle gärna läsa Firefly Lane.

En kraftansträngning jag vill klara av:  

Jag har ganska många små kilogram-målsättningar när det kommer till att lyfta skrot, men just nu skulle jag bara vilja träna bekvämt på tyngre vikter och med en lägre kroppsvikt. Det tyngsta jag knäböjt på sistone är typ 100 kg, vilket är ganska långt ifrån vad jag brukade pressa upp. Så ett generellt mål är väl att få tillbaka lite styrka, få mera flytande olympiska lyft, och bara njuta på vägen. 

IMG 0834

En utmaning jag ska klara: 

Jag vill verkligen hem till Finland över jul. Det är en finansiell och en timingrelaterad utmaning, men he ska gaa.

Det här vill jag äga: 

Heh, alltså Louboutin's. 

Ett jobb jag vill prova på: 

Jag vill jättegärna jobba med något kreativt, och verkligen få utlopp för vad jag vet att min hjärna cravear. Typ en copywriter har alltid varit drömmigt, eller något med TV-produktion eller inom en reklambyrå. On the flipside, så har jag alltid drömt om att jobba inom medicin, typ doktor eller veterinär. Så där har man några val att göra. 

Ett mål med min hälsa: 

Att sluta sätta så mycket press på mig själv på söndagar. Snälla vän, wash yo face and relax. 

8A9AC014 C9AC 41DA AE62 90DB08B2EBBD

En person jag vill träffa: 

Mina bästisar! 

En känsla jag vill få känna: 

Lite som Ronja hade skrivit - ren superlycka. Den lyckan var du knappt kan sitta still eller inte kan undslippa ett pipande skri av lycka. 

Det här vill jag skapa: 

Ett finansiellt tryggt liv. 


Fem positiva

Skrivet av Daniela Krooks 16.10.2019

Kategorier:
Taggar:

Jag kände mig omedelbart som en tvättbjörn under vattenkran när jag vaknade och kollade ut genom fönstret. Själva aktionen krävde inte mycket energi, men det var nog sorgset att se det gråa, trista vädret - för att inte nämna mörkret. Så för att dränera risken för depp, tänkte jag lista 5 saker jag är glad över just nu. 

1. Man kan börja använda jackor igen
Personligen har jag några jackor jag är väldigt exalterad över att använda. Hemma i Norden kan man använda jacka sommartid också men här är det stekhett 24/7 under sommaren känns det som, så alla mina älskade jackor har legat i göm några månader. Välkomna tillbaka <3

IMG 2180IMG 5299

Typ dom här två; röda från Marimekko och läderjackan är från Jofama by Kenza. 

2. Jag fick till mina naglar igår.
Alltså ni vet när nagellacksborsten bara glider över nageln och lämnar efter sig en tunn, rak linje gång på gång, och du behärskar dig länge nog efteråt att det hinner torka och stelna utan extra vidrörelse... Bra grejer. 

3. Min energidryckskonsumption dalar
Jag kommer alltså pinfärskt ned från beroendets topp, och har nu börjat utforska andra koffeinkällor. Problemet med jobbets kaffe är att det är äckligt, så jag hade för vana att ta med mig två energidrycker om dagen. TVÅ. Det är typ 5 dollar om dagen. Så nu har jag börjat mixtra med iskaffe hemifrån (work in progress gällande Den Perfekta Tillagningen, vill jag påstå) samt en kombination av äckligt jobbkaffe och/eller en dyr energidryck från deras vending machine om jag aaabsolut måste. Idag har jag startat operation: Iskaffe i French Press. Baby steps, guys. 

IMG 4912

4. Jag är tacksam över mitt jobb
Det är en riktigt häftig känsla att (mestadels lol) älska sitt jobb. Under mina 26 bast har jag nog haft min fair share of jobbångest, räknat minuter så fort man äntrat jobbets kvarter, undrat hur man ska fördriva tiden så det inte blir tråkigt, osv. Men det händer typ aldrig för mig längre. Tiden går snabbt, passionen flödar, och sånt kul. 

5. Juleljus väntar
Okej, säg vad ni vill, men julbelysning gör hela planeten supermagisk vare sig du firar jul eller inte. Det är bokstavligt talat och figuratively ett ljus i mörkret. Jag älskar mysbelysning så otroligt mycket och det gör ju en SÅ. GLAD. Och snart är det dags! (När är det ens socialt accepterat? Slutet av november?)

IMG 8429


För ett år sedan

Skrivet av Daniela Krooks 02.10.2019

Kategorier:
Taggar:

Andra halvan av 2018 var nog ganska kaotisk, om man kikar i backspegeln. Jag och Ardi hade precis flyttat till Columbus, vi kände ingen här, och jag kunde inte jobba pga mitt visum. Så han jobbade mycket, jag försökte fylla mina dagar med volontärjobb och träning. Framtiden var ännu ett stort, fett frågetecken. Tårar flödade med jämna mellanrum när jag tänkte på hur lite jag vet, hur lite jag kan påverka, och hur ensam man kände sig. 

Jag vet inte om ni ser det på bilderna, men min själ är så mycket mer rofylld nu. Både kropp och huvud (jag vägrar rimma det uppenbara) mår så mycket bättre idag med en god balans av jobb, kärlek, vänner, och träning. Stabilitet. Trygghet. De två sistnämnda har jag nog inte kunnat känna på typ 3 år förrän nu, men det är en hel prolog i sig självt. 

Första bilden är för ett år sedan, och andra bilden för ca två veckor sen. 

IMG 6136IMG 1478


Att ha hemlängtan

Skrivet av Daniela Krooks 12.09.2019

Kategorier:

Det är en alldeles speciell känsla, det där med hemlängtan. Jag kan se bilder från Strampen, en boomerang från Ollis, en videosnutt av riksåttan, och bara forma hjärtögon av blotta minnet av dessa platser som vi känner och älskar. Om jag träffar en person som pratar finlandssvenska skulle jag säkert kollapsa. 

Alltså kolla. Österbotten i blom. Vem älskar nu int he? 

IMG 0931IMG 2052

(Denhär sista bilden är då kanske inte “i blom,” per se, men ändå mysigt med vårfeelis på torget)