Untitled5

Vlogg: snart dietdags!

Skrivet av Daniela Krooks 02.03.2022 | 1 Kommentarer

Kategorier:

 

 

Kommentarer

 • Marianne 03/03/2022 4:44pm (15 månader sen)

  Hej

  Jag har alltid tyckt att denna sport är lite onaturlig o undrat vad som får en person att vilja utöva den. Är det för att känna att man har kontroll över kroppen o får den att se ut som man vill efter att ha tränat hårt o att man har klarat av att ha stenkoll på kosten? Är det att man vill bli uppmärksammad för hur man klarar av att styra kroppen? Är det andras beundran man söker o en sorts maktutövande o disciplin över egen kropp. Att man klarar av att vara återhållsam medan annat folk slafsar i sig allt möjligt gott skräp?
  Det känns som en sorts frivillig tvångsdiet o frivillig tvångsträning.

  Jag har själv MS o diabetes2. I övre tonåren hade jag ätstörningar. Idag lyder eller samarbetar inte min kropp fast hur jag än vill. Jag kan inte bestämma mig för att gå för att hämta posten vid grannens infart 300 m bort, för kroppen svarar att "Gå du, men jag kommer inte med".

  Att se hur mänskor hårdtränar för att bli synligt muskulösa o sedan frivilligt svälter för att få en "beundransvärd" kropp, bli bedömd o vinna pris känns som ett "vinn eller försvinn", om man misslyckas är det ingen som beundrar o då var man inget värt.

  Jag hoppas du får vara frisk hela ditt liv, till kropp, själ och ande, att du har vänner o familj som alltid älskar dig för den du är oberoende hur din kropp ser ut, att du kan känna ditt egenvärde utan att behöva få likes eller bekräftelser av andra för att må bra. Jag önskar dig allt gott. Sköt om dig väl.

  • Daniela Krooks 03/03/2022 11:03pm (15 månader sen)

   Hej Marianne, tack för din kommentar!

   Jag tror att vad som får mig att beundra denna typ av extremsport mest, och vad som attraherar mig mest till den, är att man inte kan "köpa" eller "fuska till sig" disciplinen som krävs på en högre nivå. Kanske det hör till dom flesta sporter, men jag känner mig väldigt tacksam att ha upptäckt en sport som man kan bege sig in i när man är lite äldre, eftersom jag inte har t.ex. dansat balett sen jag var 8 eller så.

   Sen finns det ju JÄTTEmånga som drivs av yttre faktorer såsom beröm, likes, och så vidare. För mig är det en ganska liten del -- jag har varken många följare eller likes :) -- men visst tycker jag det är så roligt när man blir uppmärksammad av någon som inte är en domare eller en tränare som tycker att man ser bra ut!

   Vidare så är det definitivt en "acquired taste". Många tycker säkert att man inte alls ser bra ut med muskler eller när man är väldigt lågt i fett%, men det borde inte röra en ryggen OM man tycker om sporten på grund av interna faktorer.

   Vad gäller "vinn eller försvinn"-tänket så tror jag att det också har att göra med folk som gör det endast för externa faktorer. Många som pysslar med bodybuilding gör det för att "slå sig själv" och komma in lite bättre till tävling efter tävling. Väldigt individuellt och ingenting man kan dra alla över en kam med!

   Tack för att du önskar mig väl, jag önskar såklart det samma till både mig själv och till dig. Skriv gärna igen om det är något annat du funderar över!

Skriv en kommentar