Såsen bestämde menyn

I går kväll svängde man ihop en rejäl pepparbiff med stekt rödkål ovanpå.
Inget svårt i det men att få till en pepparsås som skulle duga var utmaningen.Vilken höjdare!
Klyftpotatis och baby broccoli. Amarone vinet gjorde också sitt.
Tur man gjorde så mycket sås att det lämnade till följande dag.
Nu var också söndagens meny klar.
Köld gav härligt köksmys

Kallt så det knäpper i knutarna. Då är det skönt att få mysa i köket.
Veckoslutet bjöd på röding.Smörslungad babyspenat, picklad rödlök med kapris, riven pepparrot och pressad potatis.
En gräddfilssås med citron och vitlök.
Fyllda kycklingfiléer

Även i dag blev det trädgårdsjobb för hela slanten. Sommarens pelargoner skulle slängas, urnorna tvättas
och tulpanerna, jag grävde upp i våras för spa byggandet, skulle nu ner i jorden.
Efter en stund i spa-baljan för att få upp kroppsvärmen var det
dags att tillreda kvällens middag.
I kväll blev det fyllda kycklingfiléer inlindade i bacon.Fyllningen består av några strimlor paprika, lite soltorkad tomat,
peppar och en klick pepparost (typ: Mustapekka)
Bacon runt och en snabb stekning i smör för att få färg och yta.
Ingredienser i ugnsformen:
Stekte en strimlad morot med mera paprika,
trattkantareller och en skivad lök. I med några tomater och mera pepparsost.
Grädde, äppelmust och en skvätt oxfond.Medan potatisen kokade blev kycklingen också färdig.
En klick svartvinbärs gelé satte pricken på det hela.
Ett gott fylligt rödvin i glaset.
Italiensk inspirerad kyckling i ugn

Regnet det bara öser ner, och det är bra för växtligheten.
Dagens middag blev lite av en längtan till söderns sol (gårdagens sol).
Kyckling i ugn. Fanns en hel del fryst kyckling i frysen och märkte sedan att
jag också tagit upp en del kalkon. Fågel som fågel.På väg in i ugnen.
Köttet stektes snabbt med vitlök för att få en yta.
I den smorda formen finns också strimlad morot, paprika, chili, purjolök, plommon tomater,
basilika, lite curry, salt, peppar och soltorkade tomater.
Salsa verde till grillat

Det lär bli grillat till helgen och då passar det bra med salsa verde. Salsa verde eller italiensk grön sås,
är en enkel och god sås till kött och fisk.
Här är det absolut godaste receptet, lättlagat dessutom.
Ingredienser:
1 kruka basilika, 1,5 dl grovhackad bladpersilja, 1 vitlöksklyfta,
1,5 dl kapris, 0,5 msk rödvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap, 3 msk olivolja, 0,5 tsk salt.
Finns också varianter med sardeller och mynta som ger en extra piff på såsen.
Skala vitlöksklyftan, repa bladen från basilikan.
Mixa alla ingredienser med en stavmixer.
Servera salsa verde till grillat och stekt fisk, kött eller kyckling.
Den passar också till sallader och grönsaksrätter.
Grillat är gott

Har ett projekt igen på gång i garage så ätandet blir inte riktigt prioriterat.
Men i kväll blev det gott igen.
Grillad kyckling och kvisttomater. Nu är vi igen nere i Italien med smakerna.
Pollo del dia

För över 20 år sedan hittade jag på detta recept. En kycklinggryta enligt ”man tager vad man haver”.
Dock finns det en bas som jag gjorde på torpet i Petalax.
I dag fanns det också chorizo i grytan och soltorkad tomat. Lite gurkmeja
för färgens skull men som också gav en större smak av Indien.
En liten klick med gurka, salt, peppar, hackad ruccola och yoghurt.
Satte som en smäck!
Inga potatis utan lite bulgur, kokt i lite buljong.