Lagombackan sevendays header 2

Grönkålssoppa

Skrivet av Sandra Neuman 08.02.2016 | 2 Kommentarer

Nu börjar dagen redan lida mot slutet, men visste ni att det var ägghalvans dag idag!? Allt hittar de nu på! Men why not, finns det kanelbullens och chokladens dag, så måste givetvis ägghalvan få sin dag också.

För att fira riktigt ordentligt satte jag hela FYRA ägghalvor i min grönkålssoppa till lunch. Och för att ni ska kunna fira lika stort nästa år så ska ni få ett slags recept på min grönkålssoppa. Den här grönkålen jag använder nu, är från säsongen 2014 som blev ett helt fantastiskt år för grönkål.

image3

Som vanligt har jag inga exakta mängder, men just den här soppan går att anpassa väldigt mycket till mängden hungriga.

 1. Först fräser jag hackad lök och grönkål i smör i en stor kastrull.
 2. Slänger i lite buljong/fond eller kryddar friskt.
 3. Tillsätt valfri vätska. Jag brukar lägga lite vatten och fylla på med grädde och mjölk tills det blir en bra soppliknande blandning.
 4. nu kan man låta soppan koka en stund innan man tar den av värmen.
 5. Nu kommer magin! Rör ner färskost (jag brukar hålla mig till de med örter).
 6. Serveras med ägghalvor och/eller stekt bacon.

 

Jag inser att jag förmodligen är världssämst på att förklara ett recept. Men det är så att när jag står i köket blir allt väldigt spontant. Det finns ett orginalrecept, och om ni vill kan jag plita ner det. Om ni vill ha bättre beskrivningar alltså.

Kommentarer

 • Milla 09/02/2016 9:50am (5 år sen)

  Nu blev jag riktigt sugen på grönkålssoppa! Plita gärna ner orginalreceptet också! ☺ Har tappat bort det, frågade ju nämligen efter det en gång för nåt år sen, men hittar det inte nu... (kanske dags att försöka organisera recepten som ligger huller om buller i en låda lite bättre?

  • Sandra Neuman 09/02/2016 12:34pm (5 år sen)

   Okej! Det ska jag göra! ^^

 • Hanna Stigzelius 09/02/2016 10:27am (5 år sen)

  Åh mums! Jag älskar spenatsoppa så jag skulle säkert älska denna också. Är det svårt att odla grönkål? Funkar det i en kruka i skärgården månne?

  • Sandra Neuman 09/02/2016 12:36pm (5 år sen)

   Jag använder faktiskt samma recept när jag gör spenatsoppa också ^^ Bland det första jag odlade var grönkål, och det var innan jag hade satt mig in i odlandet, så ja, jag måste nog svara att grönkål ÄR lättodlat. ;) Fungerar säkert i en större kruka också :)

Skriv en kommentar