Lagombackan sevendays header 2

Another växthus

Skrivet av Sandra Neuman 02.05.2016 | 0 Kommentarer

2,5 lediga dagar när solen definitivt har visat sin bättre sida. Sådana dagar är tacksamma när man hinner med så otroligt mycket. Speciellt den här måndagen räknas till en mycket produktiv dag. Daniel tar ut några semesterdagar så vi ska få lite mer ledighet tillsammans. Men "tillsammans" för oss betyder inte att vi sitter fastklistrade i sandlådan eller på golvet mitt i legohögen. Tillsammans för oss kan också bara vara ute på gården allihopa.

Men good news! Tunnelväxthuset har äntligen kommit på plats! Det tog sin lilla tid när det skulle stå där jordgubbslandet fanns. Men nu är jordgubbslandet flyttat och plantorna är nerplanterade igen, och tunnelväxthuset blev påklätt igår.

 

Jag råkade slarva bort en stackars jordgubbsplanta under flytten, så nu har jag bara 29 plantor honeyoy i mina tre lådor. Buhu.

 

Min treåring trodde naturligtvis att tunnelväxthuset var till för att parkera hans tramptraktor i.

 

 

Ja ni ser ju att det är en väldigt glad kvinna som fått svettats i plasthuset idag. Vi behövde sätta markduk (det heter maisemointikangas på finska, och det är ett så roligt ord!!) på halva golvet för att kunna gå utan att sjunka ner i gyttja. Och på markduken gjorde vi det enkelt för oss och använde halm.

Först och främst tänkte jag använda det här tunnelväxthuset till att driva upp plantor och förvara omskolade plantor i (beroende på väderleken). Men senare i vår när det går att plantera ut en del av de fördrivna plantorna ska jag proppa de här 9 kvadratmetrarna fulla med gurkplantor. Jag tror att det blir alldeles utmärkt med ett växthus för gurkor och ett för tomater!

 

I lådan till vänster har jag satt många, många måbärssticklingar för att förhoppningsvis få en rad snygga buskar.

 

Nu när allt det här har flyttat ut finns det utrymme att så både gurkväxter och lite bönor inomhus.

 

Det kan vara en chansning att ställa ut småplantor redan nu, men utrymmesbristen är påtaglig och allt som inte är alldeles köldkänsliga får numera bo i tunnelväxthuset med dubbla fiberdukar (för säkerhets skull). Börjar det lovas många minusgrader får jag väl hänga upp hönsens värmelampa för att jämna ut temperaturen lite.

Men nog känns det definitivt som att det här tunnelväxthuset har öppnat helt nya dörrar för oss!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar