Lagombackan sevendays header 2

Äppelbörjan

Skrivet av Sandra Neuman 11.05.2017 | 1 Kommentarer

Tidigare i år var jag på ymp-kurs med Äppelkungen Leif Blomqvist. Vi ympade två träd på var och fick rekommendationer om att gräva ner dem under snön. Mina äppelträd kom sig aldrig så långt som under snön utan lämnade kvar i plastpåsen i kylskåpet (med fuktat papper runt rötterna). I kylskåpet var det egentligen lite för varmt, så ganska snart började knopparna svälla och växa. Som tur har jag ett växthus, så jag planterade de ympade äppelträdsrötterna i varsin kruka och satte ut dem dit.

De ser ut att må bra, så jag hoppas att jag om några år har två egenympade träd. Men äpplen lär jag nog få vänta på ganska många år ännu.

JPEG image 139ACC1E28FC 1

Kommentarer

  • Mmm 12/05/2017 12:16pm (4 år sen)

    På tal om äppel: när ska man beskära och hur gör man? Köpte två (olika) äppelträd i höstas och planterade dem vid villan. Hur ska jag göra för att få frukt??

    • Sandra Neuman 15/05/2017 12:56pm (4 år sen)

      Du kan vänta till hösten eller till och med till nästa vår innan du beskär. Unga träd kan beskäras på våren för att ge en extra boost i tillväxten medan fruktträd i allmänhet ska beskäras på hösten. Sök på beskärning här på min blogg så borde du hitta om att beskära äppelträd.

Skriv en kommentar