Lagombackan sevendays header 2

Ärtskott i fönstret

Skrivet av Sandra Neuman 01.02.2016 | 0 Kommentarer

Det ser ut som en riktigt chokladstinn kaka med stora strösselkulor på.... Men i själva verket är det väldigt genomblöt mylla med ärter. Tänk så fel det kan gå.

 

Något av det godaste man kan odla den här tiden på året är ärtskott, på helt vanliga ärtsoppsärter! Och enkelt är det också. Man sätter 1-2 cm mylla i en större form (det är ingen vits att odla bara en liten mängd av ärtskott), fuktar ordentligt och strör på ordentligt med ekoärter. Vill man så kan man blötlägga ärterna ett dygn före så gror de fortare.

Foto: husmoranna.blospot.se

Ärtskotten är goda bara som de är, på smörgåsen eller i salladen. Anna har också recept på ärtskottspesto, som jag inte har prövat själv, men det ser ju tillräckligt gott ut för att någon gång testas!

 

Här skriver min största inspirationskälla till trädgård, Sara, om att odla ärtskott.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar