Lagombackan sevendays header 2

Att renovera en tomtgräns

Skrivet av Sandra Neuman 24.08.2016 | 0 Kommentarer

Jag minns när vi flyttade in hit för 6 år sedan, att jag beundrade den där stenmuren mot grannen i söder väldigt mycket. Ja, jag tyckte om den utom på höstarna och vårarna när jag fick försöka peta bort smala pilblad ur alla springor.

Men tiden har satt sina spår (pilarna är till exempel för länge sedan bortgrävda), och nu i år har det knappt synts att det någon gång varit en stenmur. Redan i våras pratade jag med grannen och frågade om det är okej att jag "renoverar" lite på gränsen. Som tur var hade de inget emot det, så jag kunde med gott samvete ta upp alla stenar och rensa bort alla synliga rötter av kirskål, kvickrot och åkervinda.

 

JPEG image 15E1C03E0306 5Det är buskblåbäret 'Blue North' som ska få breda ut sig och bilda en häck vid vår södra tomtgräns.

 

Nu är rötterna borta, en rotspärr strategiskt placerad till min fördel och Blåbärsbuskar planterade i den nya bänken som blev byggd av alla stenar vi vände upp. Här får blåbären all spelrum de behöver, grannarna något att titta på och vi något som markerar var tomtgränsen går. Alla parter nöjda!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar