Att skörda och så

fredag 29 juli 2016 - 09:10 | 0 Kommentarer

IMG 0071

 

Nu sådde jag mera spenat så får vi se om det vill gro och växa till sig fastän det är så varmt. Jag tycker nästan att åtminstone spenat växer allra bäst på tidig vår, och har egentligen aldrig lyckats få lika fina skördar på sensommaren. Men vi provar igen. Någon gång kanske det lyckas. Förutom spenat sådde jag Pak choi och Tatsoi, som båda är relativt frosttåliga och kan skördas länge på hösten. En annan kväll ska jag fortsätta med vintersallat och sånt, så de hinner växa till sig ordentligt inför vintern.

 

IMG 0067

IMG 0069

Samtidigt som jag sår mera grönsaker så skördar jag också. Morötterna ska gallras så en fin liten knippe (ja i spiral, man blir lite arbetsskadad...) fick jag knapra i mig som snacks. Det är både sommar- och vintermorötter, så färg och smak varierar en aning. Min första frilandsgurka fick jag också skörda innan den skulle förväxa sig. Får jag ett par till så ska jag prova göra gurksallad.

Det jag ångrar att jag inte sått mera av är ännu en gång bönor. Bondbönor har jag faktiskt ganska ordentligt av, men andra sorts bönor verkar det aldrig bli tillräckligt med plantor för. En orsak kan förstås vara att de är känsliga och inte kan planteras ut alldeles tidigt, och att förvara jättemånga bönplantor inomhus är skrymmande. Jag noterar att jag till nästa år till exempel borde skaffa frostvakt till växthuset så kan bönplantorna stå där som mellanlandning.

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar