Lagombackan sevendays header 2

Bädda ner mig, snälla!

Skrivet av Sandra Neuman 02.01.2017 | 2 Kommentarer

Vad vi inte vill ha är en upprepning av förra vintern som orsakade massdöd i mångas trädgårdar. Jag började bli nervös när det såg ut på det här sättet i nyårshelgen, och det ryktades om ordentliga köldknäppar. Det är ungefär som att sova en riktigt djup och skön sömn och någon plötsligt rycker bort duntäcket och öppnar fönstret på vid gavel i några dagar. Freezing.

 

JPEG image 5522D400BCF8 12

JPEG image 5522D400BCF8 13

 

Nä nå riktigt lika är det kanske ändå inte, men jag kan inte låta bli att tycka synd om alla nakna kvistar som bara trånar efter sin filt. Förbannat halt var det också! Till och med sparken gled i sidled när vi skulle ta oss till köksträdgården.

Som tur är så slängdes det ner ett vitt fluffigt täcke förra natten. Ett täcke som förvandlade de alltför tidiga vårkänslorna till vintermysig trädgård istället. Med lite tur kan vi åka pulka till helgen!

 

JPEG image 5522D400BCF8 11

 

Men du ska ändå vara försiktig när du rör dig utomhus. Det är lömskheten själv med pudersnö på spegelblank skrinnskobana!

Kommentarer

 • Milla 03/01/2017 11:06am (3 år sen)

  Jo tack, att det är fruktansvärt halt har nog inte undgått någon... Det höll på att gå riktigt illa i fredags på kvällen när vi kom hem och det var blankis uppför backen där vi bor. Bilen fick inget grepp så vi kom inte upp, så vi fick kliva ur och gå upp med dottern för att inte riskera hamna i diket. Det var så halt på min sida och jag fick inget som helst grepp med vinterstövlarna jag hade på mig, så för att inte antingen falla och slå mig gul och blå eller halka i diket och bryta armar och ben och förstöra ryggen fick jag KRYPA på alla fyra tills det gick att ta sig över till andra sidan vägen där det var mindre is och gick att gå - grannarna måste ha trott jag var stupfull och inte ens hölls på benen! ? När min man sen kom tillbaka till bilen med ett ämbare med salt rullade bilen iväg för sig själv på den hala vägen med handbromsen på, han halkade ner i diket och fick sen springa på åkern bredvid vägen tills han äntligen kom ifatt bilen och fick stopp på den. Tur att ingen satt i och att den inte for ner i diket, hade inte velat hamba i diket alla tre! ? Var bara att ringa och beställa sandning direkt för att få upp bilen - två andra grannar fick göra samma sak igår!

  • Sandra Neuman 03/01/2017 2:16pm (3 år sen)

   nej men huu!! :o Vilken tur att det gick bra till sist!

   • Milla 05/01/2017 10:16am (3 år sen)

    Ja verkligen! Grannarna, som vi delar utgifterna för vägunderhåll och plogning med, brukar tycka att det inte behöver sandas. Det är väl av ren snålhet, för visst är det ju en extra kostnad, de kör inte så mycket bil och dessutom är backen brantast upp mot oss, men hädanefter ska det banne mig sandas när det blir så där halt för det blir definitivt dyrare ifall någon halkar och slår sig halvt fördärvad eller någon åker ner i diket och skrotar bilen!

 • Kitty 05/01/2017 8:42pm (3 år sen)

  Det är verkligen växlande. Men jag vill också ha mera pudersnö i trädgården, sååå mycket mysigare! Jag hade verkligen massdöd i min trädgård! Vill inte uppleva det igen! Inte så roligt när jag skulle medverka i Finlands öppna trädgårdar för första gången och vissa rabatter hade 30% mindre växter än året innan..
  /Kitty

Skriv en kommentar