Lagombackan sevendays header 2

Barns tålamod räcker ungefär till en pallkrage

Skrivet av Sandra Neuman 17.04.2019 | 1 Kommentarer

Here's the thing. Mina barn vill så gärna vara med när de ser mig pyssla med frön och plantor. Ibland är det helt okej att de är med och någon gång gör jag det också till mamma-tid. Men köksträdgården är mitt "fri" och där ska jag inte behöva vara pedagogisk eller  en uppfostrande förälder om jag inte vill. 

Igår när solen strålade och jackan kändes överflödig tog vi tillfället i akt och sådde en låda tillsammans. Barnen fick välja vad som skulle sås och skriva egna skyltar. Ungefär samtidigt som en pallkrage hade fyllts med rädisor, sallat, dill, persilja och mycket mer, hade Leon och Mileas tålamod använts upp.

Men visst ser det mysigt ut så länge det varade?

Kommentarer

  • Frågvis 18/04/2019 10:18am (2 år sen)

    Har själv funderat på pallkragar och odling av köksväxter och prydnadsväxter överhuvudtaget. Vi har så mycket rådjur här kring oss att inget får vara i fred. Måste kanske sluta odla helt eller kan du tipsa om växter som dessa fyrbenta inte gillar? I fjol dög allt t.o.m. en novemberkaktus jag hade hängandes ute över sommaren. Trodde perlargonerna skulle klara sig - men inte.

    • Sandra Neuman 19/04/2019 10:23am (2 år sen)

      Jag måste säga att jag har exakt noll erfarenhet av vad rådjur gillar eller inte gillar. Ställ frågan i olika facebookgrupper för odling så får du säkert svar av någon med mer erfarenhet av precis det där problemet :) Hoppas du ska kunna odla utan att rådjuren äter upp allt för dig! Lycka till!

Skriv en kommentar