Lagombackan sevendays header 2

Bloggandet

Skrivet av Sandra Neuman 20.09.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Bara för att få lite fart på ett prestationslöst bloggande ska jag sent omsider fylla i sevendays lista om bloggar och publicera helt utan passande bild. Så tråkig ska man kunna vara ibland

 

Jag bloggar för att det är ett sätt att hålla igång språket, vara kreativ och samtidigt dokumentera. I mitt fall ska dokumentationen främst handla om odlingsåret men det smyger sig också in annat kreativt, gott och gulligt. Vem tackar väl nej till en gullig kattunge, en fin bukett eller häftigt pyssel?!

 

Jag läser andra bloggar för att få inspirationen till att själv kunna skriva ett flytande och lättförstått språk. Tyvärr hinner jag inte läsa så många bloggar för tillfället utan klickar in mig mer sporadiskt från sevendays framsida (också via blogoteket!). Mammas blogg är den jag läser mest regelbundet när jag söker efter något recept.


Den första blogg jag läser på dagen är sällan en och samma. Ibland är det Carolines, ibland Catzo, ibland Linns och ibland Ellens. Ibland är det ingen av dessa utan någon helt annan.


En typen av blogg saknas: Jag kan inte komma på att det skulle saknas någon specifik blogg just nu. Men jag skulle jättegärna läsa mer floristbloggar. Det är en så stor inspirationskälla för oss som ska vara kreativa varje dag. Min favorit var under en lång tid den blogg som holmsunds blommor i Umeå skrev. Det fanns så mycket energi och kreativa lösningar att inspireras av.


Det här skrivs det för mycket av i bloggar: Nej det skrivs väl knappast för mycket av varken mode, DIY, inredning, barn eller den mentala hälsan. Allt är relativt beroende på vilket ämne man själv brinner för.


Blogg eller vlogg: Jag älskar vloggar! Speciellt våra finlandssvenska (ja de är väl kanske inte så många), men en som jag också är ett stort fan av är Sara Bäckmos vlogg på youtube. Det är ju förstås för att det är ett område som tilltalar mig, men hon är också så naturlig framför kameran.


Atmosfären i den finlandssvenska bloggvärlden är just nu: PÅ GÅNG!


Det här tycker jag om sponsrat innehåll: Nä alltså pass på den frågan. Det är inget som vill lägga mig i över huvud taget. De som sysslar med sånt får hålla på, men jag är inte på det sättet intresserad.


Mitt mål med min blogg är att dokumentera och inspirera på det gröna planet.


En bloggare jag vill byta liv med för en dag: Det skulle väl vara Sara Bäckmo då så kunde jag gå runt och mysa i hennes trädgård en hel dag.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar