Lagombackan sevendays header 2

Bröllopsmässa

Skrivet av Sandra Neuman 06.03.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Jag vet att jag ligger efter med finalen i bröllopsspecialen, OCH era frågor om bröllopsblommor. Tiden är knapp när man som trött småbarnsmamma ska hinna med både sig själv, barn och jobb. Speciellt den här senaste veckan har orken varit nere på botten på riktigt. 

 

Men lite bröllop ska det bli nu iallafall. De som går i giftastankar eller annars bara är intresserad av fest har idag kunnat beskåda klänningar, blommor och frisyrer på bröllop- och festmässan i Rewell center i Vasa. Jag hade själv gärna varit där, men eftersom jag ofta jobbar på lördagar så är söndagarna heliga och ägnas åt familjetid och retreat.

 

Jag har haft äran att planera och binda brudbuketter till flera olika mässor de senaste åren, och det är något verkligt speciellt. Man får tänka i helt andra banor än när det är en brud med sina specifika önskemål. Man behöver förstås ändå ta hänsyn till hur modellen och klänningarna ser ut, men blommor och färger är mina val.

 

När Rebecca var här och intervjuade mig för några veckor sedan (Resultatet hittar ni HÄR) fick jag frågan om hurudan bukett jag skulle göra om jag skulle få göra vad som helst. Då visste jag inte att jag skulle få göra precis det bara två veckor senare, men jag tror jag svarade något i stil med att jag skulle göra något sånt som brudar oftast inte beställer. Något udda och crazyt.

Det blev det här. En stor och platt bukett i vitt, silver och en matt grön ton. Platta buketter är en sån trend som jag tvivlar på att österbotten hakar på, men vill man ha något som inte är traditionellt så är ett alternativ en sån.

 

Jag har aldrig bundit en platt bukett förr, och visste faktiskt inte riktigt hur jag skulle göra heller. Men med en stomme av kvistar och en stadig hand så gick det över förväntan. Att jag skulle ha eucalyptus, rosmarin och den vita veronican i visste jag direkt när jag bestämt mig för färger. Sedan hade jag tänkt mig en vit kalla också, men den passade sist och slutligen inte in så då fick det bli vit stjärnflocka istället. Som pricken över i satte jag några "ränder" med tillandsia för att förstärka rörelsen utåt från mitten.

 

Ni ser det kanske inte, men så här i efterhand ser jag ungefär hundra olika detaljer som jag gärna hade justerat lite. Typ att det på något ställe hade kunnat vara en till kvist rosmarin, eller att veronicorna är placerat lite konstigt. Men så är det ett hastverk som slängde ihop igår mellan kundströmmarna. Roligt är det hur som helst att få vara med på bröllopsmässa, och nu väntar jag ivrigt på att få se hur Amalias övriga buketter såg ut.

Kommentarer

  • Emma 11/03/2016 10:37am (4 år sen)

    Vilken häftig och inspirerande bukett! Gifter jag mig någon gång så skulle jag definitivt kunna tänka mig något i denhär stilen :)

Skriv en kommentar