Lagombackan sevendays header 2

Bröllopsspecialen del 1

Skrivet av Sandra Neuman 23.02.2016 | 2 Kommentarer

I och med att sevendays kör en bröllopsspecial på dagstidningarna på torsdag så tänkte jag köra en liten bröllopsspecial här på bloggen. Jag tänkte berätta lite om detaljerna kring vårt bröllop som gick av stapeln för snart 6 år sedan.

Samma dag som kronprinsessan Victoria gifte sig med sin Daniel, blev jag fru till min Daniel. Mina släktingar valde ändå att närvara trots släktskapet också till kungligheterna. Haha, nä jag skojar, vi är inte SÅ nära släkt att vi var bjudna till något kungligt bröllop. Däremot fick vi uppspelat en fin liten sketch om släktskapet på vårt bröllop.

 

En något stirrig bild av när jag knaprar på nätet där Prins Daniel sedan fångas upp.

Fakta: Karl XIV Johan råkade få barn med en hovdam (som nerdegraderades till tvätterska) vid namn Forsberg. Sonen Johan Forsberg gick till sjöss och landsteg i Oravais. Johan fick en son som fick en dotter som är den kvinna vi kallar till Mommi vars 101-årsdag vi firade förra veckan. Johan Forsberg, prinsen (eller slarv-Johan som han gick under) jobbade som skomakare här i Nykarleby och är också begravd här på gravgården. Här går det att läsa om honom.

 

Back to business.

Vi började planera ca ett år på förhand. På den tiden bodde vi ännu i Vasa och jag studerade till trädgårdsmästare inom blomster och handel (det betyder ungefär samma arbetsuppgifter som en florist, men mer på grundnivå). Redan då hade vi bröllopsbinderi på schemat i skolan, och på det viset kom jag närmare ämnet.

Det fanns inget Pinterest, men jag hängde en del på bröllopstorget och googlade för att brainstorma idéer till dukningar och dekorationer. Just det här med detaljerna var viktigt för mig som är en kreativ människa och verkligen ville pyssla och göra hela bröllopet personligt. Att det skulle bli personligt hade jag klart för mig redan i startgroparna.

Vad som däremot inte var så viktigt för mig var brudklänningen. Jag hittade en annons på dåvarande onsdagsloppis-annonserna i VBL om en brudklänning. Det man sålde på de annonserna fick inte kosta mer än 99€, så det var vad klänningen kostade. Jag tog med mig en kompis till Sundom, provade klänningen bredvid en spjälsäng i en barnkammare, och köpte den. En brudklänning provade jag alltså. En enda. Ibland undrar jag om jag gick miste om något stort när jag inte provade fler. Men sedan satt den så bra och så ville jag så ogärna lägga tid och pengar på något som skulle hänga i garderoben sedan. Och gift blev vi ju ändå.

I morgon tänkte jag publicera ett inlägg om inbjudningskorten.

Kommentarer

 • Malin 23/02/2016 4:42pm (5 år sen)

  Hej Sandra! Din blogg är en av mina nya favoriter! :)riktigt "my cup of tea"! Har ett litet önskemål till din blogg för att underlätta läsningen, nämligen: kan du krympa dina bilder innan du laddar upp den på bloggen? Det tar forever att ladda upp i alla fall på min dator. Tack!

  • Sandra Neuman 23/02/2016 6:46pm (5 år sen)

   Hej Malin! Wow, kul att du gillar! :D Jag ska undersöka saken och se vad jag kan åstadkomma. Om det bara är ibland som bilderna laddar långsamt så kan det kanske bero på att jag ofta länkar bilder från min gamla blogg, och då inte har så stor koll på hur stora bilderna är. Om det alltid är likadant kan det vara lite värre. Jag laddar upp bilderna direkt från telefonen till en sida och länkar därifrån till bloggen. Men som sagt. Jag ska förstås se vad jag kan göra :) Hoppas du fortsätter trivas ^^

 • Nina 24/02/2016 11:58pm (5 år sen)

  Lite samma tankar hade jag före vår bröllopsdag.
  Jag prövade typ två klänningar hos ett ställe, gillade den andra mycket trots att den kanske inte passade till hundra just då. Väldigt enkel men med lite ändringar blev den riktigt jag.
  Betalade grymt lite för den, typ samma som din klänning ;)
  Ska bli roligt att läsa de andra bröllopsinspirerade inläggen

Skriv en kommentar