Lagombackan sevendays header 2

Calamondinproblemet

Skrivet av Sandra Neuman 11.03.2016 | 0 Kommentarer

Mitt stora calamondinträd bokstavligen dignar av frukter, och det är ju en sann fröjd för ögat, och för att inte tala om smaklökarna. Jag använder saften av frukterna istället för citronsaft i matlagning, eller som idag när jag pressade ett par frukter i min turkiska yoghurt.

De är syrliga men också fulla med kärnor, så det där att äta dem som de är funkar inte särskilt bra. Tycker jag iallafall, det kan ju hända att det är någon som inte har så söndriga nagelband som gillar att pilla ut kärnorna.

 

Men jag har ett estetiskt problem med min stora calamondin.

Om jag minns rätt så var det tyngden av frukten på en av de större grenarna som gjorde att det brast. Grenen, eller nja, snarare kvisten orkade helt enkelt inte med fruktmängden. Och jag var så ledsen över den här olyckan, för trädet hade fått en så jättefin form och så tätt med kvistar och fina blad.

Mitt lilla problem ska åtgärdas med beskärning så snart jag har använt upp frukterna på den kvisten. Ett kärt besvär skulle jag säga, och fastän det känns lite harmligt att behöva ta bort en så stor del av kronan, så vet jag att det växer till sig på redan en sommar och efter två är det jättefint.

-Bara man vågar ta steget och klippa kvisten.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar