Lagombackan sevendays header 2

Cirkeln sluts med mera kransar

Skrivet av Sandra Neuman 04.12.2016 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Det är mycket kransar i omlopp i cybervärlden nu. Kransar står traditionellt sett för solen -hur den vandrar sin bana och för livet, det är därför kransar används både vid livets början (dopet) och slutet (begravning) för att symbolisera att cirkeln är sluten. Men nu är det dörrkransar det handlar om här.

Min kompis Kitty har en julkalender i sin blogg, och i dagens lucka skriver hon om när hon tillsammans med sevendays-Nina fick pyssla på strömsö. I dagens avsnitt av Strömsö pysslar Lee och Elin ihop en krans av garnnystan.  har en julkalender där hon blickar tillbaka i sitt arkiv som bloggare. I mitt arkiv hittar jag en bild från några år tillbaka när jag pysslade ihop en krans till min mommos födelsedag. En dörrkrans gjord av garnnystan.

20121215 bloggbildeer 12 Medium

20121215 bloggbildeer 13 MediumMommos dörrkrans, december 2012

Jag gjorde i princip likadant som på strömsö (fast 4 år tidigare) men hade tidingspappersbollar som jag lindade garnet runt, istället för att göra kompakta garnnystan. Så är jag florist, så då nöjer man sig inte med en enkel ring av garnnystan. För att få lite mer effekt och liv limmade jag på knotiga kvistar från vår lönn och dekorerade med små stickor och en liten stickad lapp.

Idén för min krans har sitt ursprung i filmen "A close shave" med wallace och gromit, där ägaren av en garnbutik har en reklamskylt med ett får som jonglerar med garnnystan. Garnnystanen formar en cirkel/krans och det där har stannat kvar i mitt huvud som en inspiratioinskälla.

En grön garnbollskrans skulle jag bra kunna göra åt mig själv, men då måste jag besöka mommos garngömmor först.

Kommentarer

 • Nina Överholm 05/12/2016 8:18am (3 år sen)

  Den kransen minns jag, supersnygg!

 • Kitty 05/12/2016 5:26pm (3 år sen)

  Gillar din krans. Jättemysig!
  Ja det var sååååå kul att vara på Strömsö!!! Vill fara dit igen!
  Ska bli intressant att se de två andra julavsnitten :)
  /Kitty

 • mm 05/12/2016 10:24pm (3 år sen)

  Din krans är snyggare :)

Skriv en kommentar