Lagombackan sevendays header 2

Damn you sun!

Skrivet av Sandra Neuman 13.05.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:
Vad hände? Vem glömde våren? Varför kommer sommaren i mitten av maj? 

Visst hade jag förväntat mig att få användning för fiberduken också nu i mitten av maj. Men aldrig hade jag trott att jag behövde använda den för att skugga växthuset på grund av sommarvärme.

 

Image 15

Det blir 50 °C och speciellt de små plantorna i krukor blir torra lite för fort. Jag hoppas att den här lösningen ska ge lite mer dämpat ljus.

 

ALSO! Det är morsdag idag och jag fick en väldigt efterlängtad överraskning! Kombinationen att det i ett av mina gula paket* fanns ett munstycke till vattenslangen med att min bror fixade vår vattenkran på utsidan gjorde verkligen min dag till mycket mer fantastisk! Nu kunde jag äntligen vattna igenom ordentligt i både växthuset och odlingslådorna.

 

Image 18Image 20Image 17Image 24

Ett tips nu när det är så här jättevarmt och det lätt torkar och blir hårda ytor. Vattnet har ingen chans att ta sig ner till rötterna om jordytan är som en platt, hård kaka. Det enklaste sättet är att dra försiktigt där man inte sått (har man rader är det enkelt  att dra mellan) med ett finger så jorden blir mer lucker.

Jag fick nästan panik när jag såg hur torrt det är i mina odlingslådor, men tack och lov har kirskålen växt sig så pass hög redan att det är lätt att få ihop en lagom mängd för att börja täcka jordytorna. Med täckodling blir avdunstningen mycket mindre och strukturen på jorden blir bättre. Det gör skillnad. Stor skillnad.

 

*i det andra gula paketet fanns en liten skruvdragare som också funnits på min önskelista en lång tid) och det att min

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar