Lagombackan sevendays header 2

Visa alla inlägg skrivna oktober 2012

Schyssta lökar och vildvuxet gräs.

Skrivet av lagombackansandra 21.10.2012 | 3 kommentar(er)

Kategorier:
Det tog ju sist och slutligen inte alltför länge att sätta ner vårlökarna. Dessutom kunde jag fuska med tulpanerna, så då gick det ännu smidigare. Det fanns nämligen för lite jord där jag skulle sätta ner dem, så jag fick sätta lökarna först, rakt på marken och sedan slänga på med jord.

Jag passade också på att plocka upp juncusen ur dammen, ni minns det där som från början var ett experiment. Och hjälp så bra de måste ha trivts där, om man tittar på mängden rötter de fått. Jag fick klippa sönder krukorna för att få ner dem i vasen. Så experimentet fortsätter alltså, med att se om man får dem att överleva i en stor vas över vintern, inomhus alltså.
Den ultraromantiska lördagen

Skrivet av lagombackansandra 14.10.2012 | 4 kommentar(er)

Kategorier:
Igår hade jag bloggpaus, datorpaus och paus från allt som heter socialt umgänge. Det var bara jag, Daniel och katterna. Speciellt på kvällen när vi plockade fram en laxfilé ur kylskåpet ville Winston och Nelson väldigt gärna vara med. Sedan hade vi alla fyra en romantisk middag med tända ljus i en kandelaber på bordet, vinglas med vatten i, och en freestylad tomat-grädd-ört-sås till fisken och klyftpotatisarna.
Jag har ingen bild på det här evenemanget, men ni får använda er fantasi och föreställa er Daniel och mig i ett romantiskt ljussken, med varsin katt på stolen bredvid.


Tidigare på dagen trotsade vi småregnet och rusket för att skydda våra små fruktträd från vinterns hungriga gnagare. Vi hade köpt hem 20 meter galler som vi kämpade med i två timmar för att få runt alla nio träden. Ja, har man 20 meter galler uppdelat på två rullar, så får man kämpa. Gallret fastnar i sig själv, gräsmattan, kläder och kvistar innan man har utrullat det på gräsmattan så man kan klippa av det i lagom längd, och böja det lite så det överhuvudtaget går att handskas med.
Men det gick, till slut. Och till och med jag med mitt obefintliga tålamod orkade vara med ända till slutet. Nu är fruktträden bakom galler, skyddade och redo för att övervintra!
Nelson har varit sjukskriven och fått stanna inomhus ett par dagar efter han blev påkörd, under den tid han inte riktigt kunnat gå ordentligt, men nu i fredags fick han börja vara ute igen. Och han är återigen en nöjd kisse!
Så klart var han också med när vi satte galler på fruktträden, men tyckte det var lite för blött att sitta på marken eller någon sten, utan valde sin husses axlar istället. Okej, okej, jag lyfte upp honom, men sedan satt han där.