Lagombackan sevendays header 2

Visa alla inlägg skrivna november 2020

Sevendays AW

Skrivet av Sandra Neuman 18.11.2020

En AW är väl tänkt som en sammankomst efter arbetsdagens slut. Men så kan det vara någon egenföretagare i Nykarleby som har mycket att göra och tar tillfället i akt att klippa granris och binda en krans under det virtuella mötet.

Floristgaraget sevendaysawFloristgaraget AW krans

Så var fallet igår när ett par av sevendays bloggare slöt upp online för en after work. 2 befann sig i Amerika och hade knappt börjat sin arbetsdag. En har ett dygnet-runt-jobb med liten bebis... och så jag som fortfarande jobbade den n:te timmen för dagen. Men det är bara oviktiga detaljer om vilken tid på dagen eller vilket jobb man har. Huvudsaken vi fick råkas en stund.

Det blev, av naturliga skäl, ingen sommarfest med sevendays i år. Festen brukar vara en av höjdpunkterna på året för min del, och gemenskapen med andra bloggare är en av orsakerna till att jag valt sevendays som mitt hem för skrivandet. På ett sätt blev en virtuell träff nästan snäppet bättre (minus maten som alltid är lika god på festerna) när man såg alla deltagare på ett annat sätt än vid ett långbord. Man ser alla på sin skärm, och hör alla deltagare. Väntar på sin muntur och får prata till punkt.

Bara som ett tips från en social människa ut i sociala medier. Ordna egna meetings online med vänner, släktingar eller kollegor. Det blir riktigt personligt också när var och en är på hemmaplan.

Med det sagt ska jag gå ut i mitt garage och fortsätta binda granriskransar. Ha en fin dag!


Vad ska vi bloggare skriva om? och lite jul på det.

Skrivet av Sandra Neuman 15.11.2020

Nu börjar det svischa förbi en och annan julstjärna i sociala medier. Det är ju faktiskt inte mer än två veckor kvar till lillajul och efter det brukar det gå ganska hastigt. Jag vägrar ha julkänslor förrän tidigast i slutet av november och plockar inte fram julpynt före det heller. Men sedan går vi all in hela december och njuter så mycket vi bara kan.

Julklapparna börjar vi redan ha ordnat med och barnens julkalender behöver jag bara packa in alla de 48 pyttesmå pokemonfigurerna och hitta på en upphängningsanordning för att ha klart. Förra veckan var båda barnen förkylda så då blev det inget inpackande alls med de små trollen svansande runt här 24/7.

Ärligt talat känns det inte riktigt juligt ännu med så varma dagar som vi har nu, ingen snö eller frost och jord som går att gräva i. Men när jag nu är i den bransch som jag är, behöver jag börja tänka juliga tankar redan nu. Den här veckan ska jag börja binda dörrkransar och har som mål att hinna med minst 3 per dag. För att orka kan det behövas lite julmusik för att få den rätta feelisen, och kanske en pepparkaka till kaffet.

Här ska du som läser få en liten uppmaning också. Berätta för mig och alla de andra bloggarna på sevendays vad du som läsare egentligen vill läsa om just nu? Är det vardagslivet, lifehacks, tips, information om specifika områden? Bara något som jag tänkt lite på :)

Floristgaraget krans2020


Javisst tulpaner!

Skrivet av Sandra Neuman 02.11.2020

Jag måste erkänna att jag har tjuvstartat lite. Visserligen har vi tjuvstartat med pepparkaksbakandet och till och med hämtat julgran, men det känns helt okej jämför med att ha tjuvstartat tulpansäsongen.

Floristgaraget hosttulpaner

 

Berättar man att det finns tulpaner i handeln så är den vanligaste reaktionen "Men di ska ju komma först efter julen!". Jo, förr när många snittblommor odlades här i landet var det så att tulpanerna bara fanns framåt vårkanten. Men så kom importen och utrotade nästan allt vad inhemskt odlade snittblommor heter.

I nutiden är det mesta av våra snittblommor importerade. Då går vi lite mer hand i hand med vad resten av Europa har för säsonger och när tulpantiden börjar längre söderut.

Jag har inget emot att tjuvstarta när det kommer till tulpaner. Liksom rosor och gerbera går att använda hela året tycker jag att vi kan vara lite mer tillåtande med tulpaner också. Det är en bra vinterblomma och tacksam att använda här i våra svalare klimat när den tål ner mot noll grader utan problem.

Javisst ska vi ha tulpaner i november också!