Den bästa av de bästa

måndag 16 juli 2018 - 18:00 | 0 Kommentarer

Nu är det så att jag älskar att improvisera mat. Såser, röror, men framför allt soppor. Jag minns en gång i en lära-känna-lek när vi skulle säga vår favoritmaträtt på första bokstaven i ens namn. För mig blev det förstås "soppa", helt ospecifierat.

Min paradrätt har under många år varit spenatsoppa, sedan blev den omvandlad till en slags bassoppa för alla slags gröna blad. Numera ser jag till att alltid odla någon bladgrönsak som ska funka att frysa in inför vinterhalvåret (då när man verkligen vill ha värmande soppor på matbordet).

 

JPEG bild D9C36834534E 5

Jag kommer blogga om den här soppan varje år!

Nu har jag för första gången testat mangold + grönkål och det blev precis så bra som jag hade förväntat mig. Vi stekte sidfläsk att sätta i, och bara för utseendets skull fick det bli några flarn grönkålschips som garnering.

 

I början av året 2016 bloggade jag om receptet.

Här kan du läsa om en gång när det inte gick så bra med grönkålen

Ett år visste jag inte ens om jag ville odla kål

Och avslutningsvis,

Så här odlar du grönkål

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar