Lagombackan sevendays header 2

Den lilla grodd jag har

Skrivet av Sandra Neuman 23.04.2018 | 1 Kommentarer

JPEG bild 263AFB81DE2B 3

Tack och lov för att det tinar hela tiden nu och jorden blir varmare och torrare för varje dag som går. I helgen när jag hade glömt att bunkra upp med trädgårdsjord på påse fick jag låna ur en pallkrage i köksträdgården. En bit ner i jorden fanns en liten sockerärt som grott. Jag trodde inte att det var möjligt för sockerärter att självså sig, övervintra och börja gro efter köldperioden. Nu vet jag att det går, eller åtminstone att sorten 'bamby' kan göra så.

Den här lilla grodden fick flytta in i växthuset för att förhoppningsvis ge oss ett par goda skidor småningom.

Kommentarer

  • M 23/04/2018 8:50pm (3 år sen)

    Hej! Vi ska hyra en odlingslott i sommar. Vad ska vi tänka på och vad ska vi odla? Eftersom det är från år till år man hyr så behövs det vara sånt man odlar sådd på vår och skörd på hösten. Vi ärriktigt nybörjare så enkla grejs vill vi odla, gärna nått att äta. :)

    • Sandra Neuman 25/04/2018 11:21am (3 år sen)

      Jag håller på med en serie blogginlägg som jag kallar "Du kan också" där jag ger riktiga nybörjartips om olika grödor. Hittills har jag bara hunnit med ärter och kål, men det kommer mera. Har du något önskemål? Det enklaste sättet att odla är att bygga uppåt så slipper man gräva. Täck marken med tidningar/kartong och lassa på mycket material och sedan jord. Och pallkragar är också enkelt att odla i.

Skriv en kommentar