Lagombackan sevendays header 2

Den lyxiga amaryllisen

Skrivet av Sandra Neuman 14.11.2016 | 4 Kommentarer

När vi besökte min bror i helgen fick vi stiga in till en färdig julpyntad lägenhet. För mig som länge redan har haft julkänslorna på ytan så kändes det inte särskilt konstigt med tomtar och julgardiner. Bara mysigt. Så fort jag hinner ska jag plocka ner våra jullådor och inventera. Senast nästa vecka går vi all in inför lillajul.

Det vi däremot har, som inte många andra har i sina julhem ännu, är blommande amaryllisar. Lökarna beställde jag i sommar och när de levererades i november hade garden-modellen, med flera små lökar, redan jord runt rötterna och knoppar på gång. Den är i full blom och den andra har slagit ut sina första knoppar nu i helgen.

 

JPEG image 73BB9ED96629 5

JPEG image 73BB9ED96629 6

Jag tycker om amaryllisar, och de som är vita och gröna funkar ju faktiskt också jättebra att ha både före och efter den röda perioden vid jul. Vid något tillfälle ska jag nog ha en röd amaryllis också, men de brukar bli i snitt-format när jag ändå bara vill ha dem över själva julhelgen.

Brukar ni ha julblommor i hemmet under december?

Kommentarer

 • Anne 14/11/2016 6:22pm (4 år sen)

  Vita amaryllisar, både dubbla och enkla tycker jag absolut är nummer ett av blommor juletid. Vit med röda ränder tycker jag också är fint. De röda är nog ok också men på något vis går så mycket annat i rött under julen att det känns fräschare med vita blommor.

 • Maria 14/11/2016 8:34pm (4 år sen)

  Julblommor är lika med julstämning för mig, favoriter är hyacint och amaryllis. Första amaryllisen är köpt och snart e det dags för de första hyacinterna :)

 • Maria 14/11/2016 8:46pm (4 år sen)

  Till mina favoriter hör hyacint och amaryllis, julblommorna är lika med julstämning :)

 • B 15/11/2016 8:04am (4 år sen)

  Vill nog gärna ha julblommor redan vid lillajul så att det blir julstämning.

Skriv en kommentar