Lagombackan sevendays header 2

Den stora inventeringen

Skrivet av Sandra Neuman 11.01.2016 | 2 Kommentarer

Det är nästan så att man kan ta på känslan. Pirret. Längtan. Ivern att få börja peta ner fröna i små, små plastkrukor, vattna och vänta.

Vi gräver runt i våra samlingar med små påsar. Inventerar. Läser bäst-före-datumet. Samtidigt bläddrar vi i katalogen med årets sortiment. Fantiserar, funderar och planerar. Längtar. Och så överdriver vi igen fröbeställningen. 

 

 IMG 0743 kopia

 

IMG 0744 kopia

 

Jag trodde faktiskt att jag skulle klara mig ganska långt med de fröpåsar jag redan har, men sen igen är det så fantastiskt roligt att få prova på ännu en ny sort av spenat. Jag älskar förresten spenat, men inte förrän förra året provade jag odla själv, och nu förstår jag inte varför jag inte ens testat, det var då det enklaste i världen!

Anyway. En del frön får man faktiskt snart börja peta ner i jorden för att de ska hinna bli skördeklara på vår korta sommar. Tomat och kronärtskocka är först ut hos mig, sedan purjolök och fänkål (också paprika och chili hör till den här gruppen). De är alla sådana som ska drivas upp innan de planteras ut. Och jag tycker att sånt är svårt, inte för att vi har så dåligt med utrymme, utan för att plantorna så lätt blir långa och rangliga om de får för lite ljus. Men man lär sig inte om man inte är envis och provar år efter år. 

 

Att driva upp tomatplantor kan jag ta upp i ett senare skede. Nu ska jag titta lite mer i katalogen och kanske snart också bestämma mig för vad som ska beställas nu till våren.

Kommentarer

 • Nina Gustafsson 11/01/2016 2:51pm (4 år sen)

  Helou Sandra. Va roligt :D Dig ska jag följa ;D

  • Sandra Neuman 11/01/2016 3:19pm (4 år sen)

   Hej Nina!! Ja det tycker jag att du ska göra!! :D

 • Kitty 11/01/2016 4:12pm (4 år sen)

  Här blir det snart att börja fundera på odlingssäsongen också. Känner att jag vill köa nytt koncept, nya grödor, men vilka?
  Kanske vi borde ha en frö-kaffedejt snart?! :D
  /Kitty

  • Sandra Neuman 12/01/2016 9:30am (4 år sen)

   Ja, jag gillar frö-kaffedejt!! Vi har kalas nu i helgen så det borde finnas mycket att knapra på efteråt ;) Jag tror att jag är ganska mycket ledig nu de kommande veckorna. Ska vi sikta på det?

Skriv en kommentar