Lagombackan sevendays header 2

Det här är året!

Skrivet av lagombackansandra 20.05.2015 | 1 Kommentarer

Lyckan är total när vi insåg att päronträdet 'aune' tänkte blomma för första gången i år!! Det var ett av de första fruktträden vi köpte (2011) och efter det har vi behövt flytta det två gånger, så det har inte riktigt fått den bästa starten i livet. Men nu får vi belöning för all väntan när det kommer flera stora klasar med blommor!

IMG_3810  

Dessutom väntar vi blomning på vårt första äppelträd 'Valkealan syys' (2011) och 'salla' (2012). Det här innebär att vi har blomning på alla frukttäd i år, förutom äppelträdet 'rautell' och ett familjeäppelträd med ‘silva’, ‘huvitus’, ‘suislepp’, ‘antonovka safranoje’ och ‘bergius’. Det här är de fruktträd vi har. Äppelsorter: salla, rautell, valkealan syys, huvitus, silva, huvitus (igen), suislepp, antonovka safranoje, bergius och på kommande grenman med inympad okänd sort. Päron: aune och pepi Plommon: sinikka och onega Körsbär: skuggmorell och buske av dito.

Kommentarer

  • Kitty 20/05/2015 5:59pm (6 år sen)

    Mitt Aune som planterades 2007, var bara en piska med avklippt topp som inte drevs vidare till träd för försäljning. Fick till en krona på det ändå och nu börjar det ha ganska bra form och storlek. 2013 hade den sin första blomklase. i år kommer en blomklase igen! :)

Skriv en kommentar