Lagombackan sevendays header 2

Det trendiga pampas

Skrivet av Sandra Neuman 03.10.2018 | 1 Kommentarer

Jag är inte alls den som hänger med i trendsvängarna, men jag brukar kolla lite inför säsongen så där vad som är inne. Det som svenskarna visste redan förra året har nu hittat till österbotten också. Pampasgräset.

 

SN pampasgras

SN Pampasgräs 1

 

Nu är den här trenden definitivt inget för mig som har fyra katter och två barn. Pampasgräset är så mjukt och lent att det inte riktigt går att motstå att röra de fjäderlika vipporna. Varken för vuxna eller barn. Vad beträffar kattdjuren är allt som ser ut som vippor av alla de slag en dålig idé. Just trust me.

På det stora internätet talas det om att vem som helst klarar av pampasgräset, och jag tror dem. Till en början kan man (om man vill) ha dem att stå i lite vatten, men småningom kommer de ändå att börja torka och då är det bättre att låta dem stå torrt. Vill man ha dem som torrt gräs (trenden säger att allt funkar!) är det bara att lämna bort vattnet direkt från början. De blir lite mer beigea och krispigare lite fortare bara.

 

SN pampasgräs 2

 

Har du inte katter eller klåfingriga barn är pampasgräset ett fint inslag till hemmet. Det ger en slags mjukhet och nästan lite strandkänsla.

Kommentarer

  • Alexandra Grahn 04/10/2018 10:06pm (24 månader sen)

    Gillar torkade blommor, de håller så länge. Köper sedan några år tillbaka alltid en bukett på skördefesten. Kanske lite nittiotalstuk över det hela men hej, va gör nu det :D Jag får ju ha kvar buketten länge :)

    • Sandra Neuman 05/10/2018 11:42am (24 månader sen)

      Nåmen precis! ;) Jag har hösthortensia som jag brukar låta torka och så får de stå framme till nästa år när de börjar bli lite väl dammiga för att spara, men då byter jag bara ut till en ny :)

Skriv en kommentar