Lagombackan sevendays header 2

Dill-dille

Skrivet av Sandra Neuman 18.06.2019 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

gron dilldill i korg

”Äh, dill kan man ju inte få för mycket av. Jag sår lite till”


Så tänkte jag tidigt i våras, strösslade ner ännu en näve dillfrön, och skördar nu min lilla missberäkning. Första gången.
Visste du det att om du klipper ner dillen vid första skörden så kommer det komma ännu en, och eventuellt en tredje! Du kan alltså tänka på den detaljen när du sår dill, att det blir åtminstone dubbelt större skörd. Jag tänkte nog inte riktigt så långt när jag nyligen sådde ut minst en deciliter dillfrön på ett tredje ställe i köksträdgården.


Dill är gott, det tycker hela familjen Neuman. Leon och Milea föredrar faktiskt dill framför det mesta jag försöker bjuda ut åt dem. Själv älskar jag fisksoppa och gravad lax, båda med dill. I år tror jag att jag dessutom ska testa göra en färdig dipp-mix med dill och lök. Face the fact. Det finns inget värre än att behöva freestyla ihop en dipp när chipsen redan står i en skål i vardagsrummet och riskerar bli uppätna. Eller hur?

Dippmix är enkelt att göra av örterna du har i din trädgård. Du plockar ihop en bra mix av de smaker du gillar, torkar örterna i ugnen (50°C ett par timmar tills de är alldeles torra. Ha ugnsluckan på glänt så fukten tar sig ut), smular och blandar. 

Vad gör du med dill?

Kommentarer

  • Tove 19/06/2019 2:54pm (19 månader sen)

    Tack för tipset om att torka örter till kommande dipsåser!

    Fryser gärna överskott av dill och använder under vintern i matlagningen.

Skriv en kommentar