Lagombackan sevendays header 2

DIY torkade citrusskivor

Skrivet av Sandra Neuman 22.11.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Gamla apelsiner och mandariner är sånt som lätt händer när man har haft fruktkorgen full med frukt men glömt att äta. Är man driftig så pressar man dem till juice och dricker en extra vitaminshott, men det tycker jag att är lite väl klottigt så här blir de halvskarpa mandarinerna till julpynt.

 

JPEG image 73BB9ED96629 2

JPEG image 73BB9ED96629 3

JPEG image 73BB9ED96629 4

Skivorna bredde jag ut på en plåt med papper på och satte i ugnen på 50 grader med luckan på glänt så att fukten slipper ut. Där får de ligga och torka tills de är färdiga. Jag kan inte säga hur länge det tog för jag släckte ugnen till natten och tog ut dem när vi använde ugnen i matlagningen. Det går också att torka i rumstemperatur. Någon gång har jag skurit upp grapefrukt och trätt skivorna på en tråd som fått hänga som prydnad samtidigt som skivorna torkat. Huvudsaken är att de inte sätts i någon tät burk eller packas ihop, då möglar de.

Nu vet jag inte ännu vad jag ska göra med det här lasset torkade citrusfrukter (dessutom hittade jag en påse från förra året i jullådorna). Eventuellt hänger jag dem på en girland i kökstaket eller så hamnar de i julgranen. Alternativt får de fortsätta pryda en glasburk på byrån.

 

JPEG image 5A27755EB4B3 8

Ett enkelt DIY som sparar på svinnet.

Kommentarer

  • Milla 22/11/2016 11:41am (3 år sen)

    Citrusskivor är ju fina bara som de är, som i glasburken du visade. Borde ta och fixa lite sånt själv, tack för tipset!

Skriv en kommentar