Lagombackan sevendays header 2

Du vet den där gången med halm?

Skrivet av Sandra Neuman 24.05.2020 | 0 Kommentarer

När jag studerade hade vi ett ämne där vi analyserade rum för att kunna välja rätt grönväxter med de förutsättningar som fanns.

Vi mätte rummets storlek, tittade på färger och allt sånt. Men en punkt tyckte jag lite extra mycket om. Övergripande helhet... eller om det var känsla? något övergripande iallafall.
 
När jag tänker efter är jag inte alls så detaljerad av mig. Till exempel har jag nästan aldrig brytt mig så mycket om texter i låtar. Inte heller ogräs är särskilt viktigt om det som en helhet ändå känns bra.

I trädgården kör jag all in på övergripande känsla och i andra hand tar jag detaljerna. Något som har irriterat mig i många år är när gångarna mellan odlingslådorna täcks av ogräs. Helheten blir liksom inte bra då.

halm odlingodlingsbaddar halm 


Tänk er den eufori jag kan känna nu när jag närmar mig den punkten där alla gångar är ogräsfria och täckta med halm. Det är faktiskt det enda jag har satsat några slantar på i år, att köpa rotspärr och jordgubbsplast att sätta under halmen. Däremot har jag satt mycket mer tid på gångarna than never before. Tid och energi är något som jag äääääääntligen har mer av.
 
Om du inte har ett riktigt besvärligt rotogräs där du odlar kan du bra ha markduk (maisemointikangas) istället. Jag har kirskål, vitrot och nässlor lite här och där, så därför måste jag ta i ordentligt. Ja du kan till och med ha dagstidningar eller paffbitar under, men då måste du räkna med att det året efter har förmultnat och ogräset kan ta sig upp igen.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar