En äggande syn

tisdag 23 augusti 2016 - 10:09 | 3 Kommentarer

Det lär vara så att när en unghöna börjar värpa, och lägger sina allra första ägg, så är de äggen extra goda. Jag har aldrig testat, utan bara hört att det ska vara så. Men igår när jag sorterade äggen och plockade in dem i facket passade jag på att koka Snöfrids och Helmis första ägg.

JPEG image C8D17857671E 1

JPEG image C8D17857671E 2

Jag kan inte påstå att jag kände någon stor skillnad. Egna ägg smakar redan så mycket så om de är en gnutta godare för att de kommer från en unghöna, så märks det inte så bra. Men så var äggen förstås ungefär en vecka gamla redan, kanske de smakar ännu godare om man står med kastrullen färdigt under rumpan på hönan när ägget kommer.

Som ni ser så börjar vi ha riktigt fin variation på äggen nu. Blå, grön, vit, beige och bruna i olika nyanser. Det jag saknar är riktigt mörkbruna och turkosa, men de är på kommande. Mörkbruna maranägg borde börja anlända småningom, medan vi får vänta på de turkosa engelsk araucana-äggen en stund ännu.

Det om ägg. Ät en omelett och bli glad.

Taggar:

Kategorier:

°Djurlivet

3

Kommentarer

  • Bitta

    23.08.2016 10:29 (2 år sen)

    Vilken färgpalett! Egna färska ägg är ju så mycket godare än de köpta från butiken.


  • Charlotta Palander

    23.08.2016 15:11 (2 år sen)

    Härligt! Vi pantar på våra åtta ägg som vi fått hittills ?


  • Malin

    23.08.2016 20:49 (2 år sen)

    Härligt med alla olika äggfärgerna, det försöker jag också ha.Men har heller inga turkosa,och min maran värper inte de mörkaste chokladbruna äggen som jag ju ville ha. Egna ägg har smakar absolut bäst och mest.:)


Skriv kommentar