Lagombackan sevendays header 2

En död fotograf

Skrivet av Sandra Neuman 22.04.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Året var 2010, inte alltför länge sedan med andra ord, och vår fotoklubb hade kommit på idén att göra en fotobok om vår stad. Ett foto för alla 365 dagarna. Nykarleby 365.

 

Bra idé, javisst. Fint resultat också! Ja förutom den lilla detaljen att vi var många som tappade lusten att fota efteråt. Och det i sig var en förlust som resulterade i att hela fotoklubben dog ut.

 

Jag började jobba, studera till florist och producera barn. Men den där riktigt djupa kärleken till att fota återfann sig aldrig. Det kan jag sörja ibland, men samtidigt vet jag att allt har sin tid och att ivern att krypa omkring med en systemkamera i handen säkert återkommer vid en annan tidpunkt i mitt liv. Jag sålde till och med bort min Nikon D90 efter att den legat i hyllan ett år till förmån för min iphone (det funkar inte alltid så bra med småbarn och systemkamera tyckte jag).

 

Flera fotoklickar (vår fotoklubb hette fotoklickarna) jag råkat på i mitt jobb, har konstaterat samma sak ännu 6 år senare; boken tog musten ur oss. Jag har slutat jaga efter motiven. I jobbet brukar jag fota produkter till vårt instagramkonto, här hemma försöker jag dokumentera barnens framfart och trädgårdens förändringar. Men de där riktigt konstnärliga bilderna låter jag bli att jaga. De får komma till mig istället.

Ikväll fick jag äran att ligga bredvid min sovande son i soffan. Kvällsljuset är magiskt och jag hörde till och med fåglarna sjunga i träden utanför. Den bilden kunde jag bara inte låta glida iväg från mig.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar