Lagombackan sevendays header 2

En lampa för växterna

Skrivet av Sandra Neuman 05.02.2016 | 1 Kommentarer

Ska man vara hardcore och odla något nu redan i februarimörkret så är det mer eller mindre ett måste med växtbelysning. Och växtbelysning, det är en djungel!

För några år sedan hade min man, tekniknörden i huset, beställt hem en fyrkantig bricka med led-lampor i blått och rött. Den var förmånlig och fungerade väldigt bra, men som vi alla vet så blir rött och blått lila, och det ljuset är inte särskilt behagligt att ha i sitt hem. Det kändes lite som att förbipassagerande eventuellt skulle kunna tro att ett UFO landat i vårt kök.

Därför, och också för att kunna förodla mycket mer grönsaker i ett mycket tidigare skede, så investerade jag i en till växtlampa härom dagen. Jag tycker att det är svårt att bara titta på bilder på nätet och avgöra sina beslut, men när jag fick öppna lådan och med händerna titta lite, så kändes den här som ett bra komplement.

Den här lampan från Nelson garden tyckte jag var så snygg ändå, att det inte ens behövs mer armatur än en sladd. Nu när jag ser på bilden inser jag att fokus är på bakgrunden, men ni ser säkert ändå hur den ser ut. Här på Nelson gardens sida kan ni läsa mera. Att den kan hänga hela 1 meter ovanför sådderna och ändå täcka ett område stort som en cirkeln med diametern 1 meter, är en helt okej deal för mig.

Priset för den här varierar beroende på varifrån man handlar den men det rör sig kanske runt 40-50 € skulle jag gissa.

 

 

Jag var faktiskt så nöjd med mitt köp, att jag tänker införskaffa en till, så jag kan ha sådder också i köket.

 

Undrar ni över något när det kommer till sådder och tillläggsbelysning?

Kommentarer

  • Bitta 05/02/2016 3:40pm (5 år sen)

    Skriv gärna om just det, sådder o tilläggsbelysning. Jag gjorde mina första tappra försök förra våren meeeen...

Skriv en kommentar